avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Tatăl meu a încheiat o Convenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Tatăl meu a încheiat o Convenție Civilă în anul ...

Bună ziua! Tatăl meu a încheiat o Convenție Civilă în anul 2001,la primărie în care se precizează că a cumpărat o bucată de pământ ,suma plătită și prin care vânzătorul garantează că ,, cumpărătorul nu va fi stingherit de nimeni din familia lui în folosirea pământului,,.
Convenția a fost încheiată în fața primarului și a secretarului primăriei , aceștea semnând-o și ștapilând-o cu ștampila primăriei. Atăt tatăl meu cât și vânzătorul sunt decedați.
Ce pot face pentru a avea acte valabile pe această bucată de pământ?
Mulțumesc1
Cel mai recent răspuns: Avocat Cristea Aneta Luminița , Avocat 17:16, 26 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara ! Aveți posibilitatea ca printr-o acțiune de perfectare vânzare cumpărare în contradictoriu cu moștenitorii promitentului vânzător să vă faceți act de proprietate pe teren.
Bună ziua! Pot face

Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună seara ! Aveți posibilitatea ca printr-o acțiune de perfectare vânzare cumpărare în contradictoriu cu moștenitorii promitentului vânzător să vă faceți act de proprietate pe teren.

Bogdănești a scris:

Bună ziua! Pot face acum succesiunea după tată cu documentele pe care le am valabile și după 6 ani ( pentru că atunci pot invoca uzucapiunea) pentru pământul din Convenția Cuvilă? Mulțumesc!

Avocat Cristea Aneta Luminița a scris:

Bună ziua! Pot face acum succesiunea după tată cu documentele pe care le am valabile și după 6 ani ( pentru că atunci pot invoca uzucapiunea) pentru pământul din Convenția Cuvilă? Mulțumesc!

Bogdănești a scris:

Da, puteți face acum succesiunea fără pământul in discuție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect; valabilitate conventie nesemnata de catre una dintre parti, Petre_jun Petre_jun Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o Conventie, neincheiata la notar, intre un promitent vanzator si respectiv un promitent cumparator referitoare la ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire,vanzare teren silcami silcami buna ziua,va rog in urma cu 18 ani,am cumparat o bucata de pamant cu zdelca,titlul de propietate pe panant e ra pe numele vanzatorului si al surorii ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)