avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua De ceva ani ma framinta o chestiune. La ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua De ceva ani ma framinta o chestiune. La momentul colectivizarii ...

Buna ziua
De ceva ani ma framinta o chestiune. La momentul colectivizarii fortate din anii '50(mai exact in 1957) strabunicul meu avea 110 hectare de teren arabil. Am inteles ca familia a hotarit atunci ca daca vor ca bunicul sa nu fie trimis la Canal din cauza suprafetei de teren, sa mearga la primarie si sa modifice in actele primariei ca din 110 sa stearga un "1". Astfel incit din 110 ha suprafata sa devina 10 ha(si intr-adevar bunicaul a scapat de canal). Dupa reconstituirea dreptului de proprietate din anii '90 bunicii au primit doar cei 10 ha inapoi. Restul de hectare - 100 Ha, a devenit un excedent luat de catre statul roman. Probabil luat de catre primar si consilierii lui. Din cite stiu nu exista vreun act care sa demonstreze posesiunea de 110 ha.
Acum, intreb si ca sa nu ramin prost si sa nu imi para rau: exista vreo modalitate de recuperare a restului de hectare?
Am nevoie de sfaturi fara sa mistouri sau alte cele.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:30, 13 Februarie 2024
Buna seara!
In opinia mea nu mai aveti ce recupera.Cred ca ce a semnat strabunicul sau bunicul (ati folosit ambele termene)dvs. a fost o donatie catre stat.
Contactati totusi un avocat.
Au trecut toate termenele posibile și imposibile privind legislația fondului funciar asa cace tardiv..Reconstituirea se făcea în baza suprafețelor cu care s a întrat în CAP.. Oricum in ipoteza în care încercați ceva trebuia sa o fi făcut din.pacate cu mulți ani în urma..
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
nu e nimic de facut. strabunicul dvs a fost un supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate cf. legii 18 toricelli toricelli Buna seara si La Multi Ani tuturor! Va scriu cu rugamintea sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: In 1991 tatal meu si fratele lui in numele bunicii ... (vezi toată discuția)
Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! strabunicul avea in mementul colectivizarii in jur ... Gabriel. Ailenii Gabriel. Ailenii Buna ziua! Strabunicul avea in mementul colectivizarii in jur de 10 ha dar el a murit inainte de revolutie. Dupa revolutie bunicii mei nu au facut ... (vezi toată discuția)