avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale eliberare certificat de clasificare 2024
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

eliberare certificat de clasificare 2024

Pentru eliberararea unui certificat de clasificare de la Ministerul Turismului, in vederea inchirierii unui apartament in regim hotelier, persoana fizica, cf ordinul nr. 1552/2023 publicat în Monitorul Oficial in 09 ianuarie 2024 si intrat in vigoare de la 09 ianuarie 2024, este necesar, pe langa alte acte, si ,,autorizaţia de construire sau documente similare emise de autorităţile competente pentru construcţiile care nu necesită autorizaţii de construire, după caz,,.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: de unde obtin autorizarea de construire?

Mentionez ca este vb de un bloc cu peste 100 de garsoniere, construit in anii 80, iar intabularea acestuia s-a facut in 1993. Eu am devenit proprietar in 1995, si singurele acte pe care le am sunt contract vanz-cump si extras de carte funciara. La Cadastru am fost si spun ca nu au asemenea acte in arhiva. La Primaria Brasov, serv. urbanism mi s-a spus ca singurul act pe care il pot emite este un certificat de urbanism, dar trebuie sa cer si modificarea destinatiei spatiului din spatiu de locuit in alt tip de spatiu.
A mai intampinat cineva asemenea situatie? Va rog un sfat despre cum as putea rezolva. multumesc mult,
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2024
T1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: NegoitaMircea , utilizator 18:14, 27 Martie 2024
Buna seara tuturor.
Exact in aceiasi situatie ma aflu, De data aceasta cu un apartament construit din fonduri de stat in 1978, la care ne este ceruta autorizatia de construire. Ne-am adresat primariei, constructorului si proiectantului imobilului, acestia ne spun ca nu se regasesc in arhivele lor astfel de autorizatii de construire. In cazul construcțiilor din fondul de stat, ce forma echivalenta sau similara a autorizatiei de construire exista in anii 1970-1990? Se numea "hotarare", sau "decizie"? Pe una din paginile Cartii tehnice, este mentionat Consiliul Popular Judetean ca emitent al unei hotarari de demolare a unor imobile vechi si constructia blocului in care se afla apartamentul in discutie..
Rog un sfat, ce act similar emis de sutoritatile locale poate fi luat in considerare la emiterea certificatului de clasificare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de atestare a edificarii constructiei (contribuabil vs primarie) Cristian Fara Cristian Fara La solicitarea unui \"Certificat de atestare a edificarii constructiei\" pt o casa construita in anul 1970 necesar pentru inscrierea in CF a casei odata cu ... (vezi toată discuția)
Bloc fara balcon claudiumn86 claudiumn86 Buna ziua, As dori sa aflu de la dumneavoastra daca ati auzit de posibilitatea construirii de balcoane pe o partea a blocului, de la parter pana la ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica Zabriela Zabriela Buna ziua, blocul in care locuiesc este in reabilitate termica, eu locuiesc la parter si am construit un balcon care este in curs de autorizare (am urbanism, ... (vezi toată discuția)