Nu este stabilit un procent de lege.Partile negociaza clauza penala care de obicei variaza intre 0,15% pe zi pana la 1,2 ,3 chiar si 5%.Depinde de valoarea si obiectul contractului.Nu stiu ce calitate ai in contract dar se poate trece o clauza suplimentara prin care mentionezi ca valoarea penalitatilor nu va depasi valoarea debitului restant. Numai daca te avantajeaza .Daca nu, nu o scrie in contract.
Clauza penala se negociaza. Penalitatile pot varia, dar in functie de partea contractuala pe care o reprezinti e bine sa iti iei masuri de precautie. Pentru contracte incheiate cu institutii bugetare, penalitatile sunt de 0,1% pe zi.
eu reprezint autoritatea contractanta si inchei un contract cu directia silvica.in cazul asta penalitatile vor fi de maxim 0.1% pe zi? sau pot sa cer si mai mult?
eu reprezint autoritatea contractanta si inchei un contract cu directia silvica.in cazul asta penalitatile vor fi de maxim 0.1% pe zi? sau pot sa cer si mai mult?
Alte discuții în legătură
Cer o parere
valica_21
eu am incheiat un contract cu o primarie.am cerut penalizari in caz de neplata de 0.1% pe zi iar ei spun ca procentul maxim de penalizari este de 0.66%.cum ... (vezi toată discuția)
Penalitati
valica_21
poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ? (vezi toată discuția)