eu sunt in situatia in care semnez un contract cu o primarie.eu sunt o societate comerciala si nu stiu cat este procentul maxim de penalizari pe care pot sa-l cer in cazul in care nu isi respecta obligatiile contractuale.va rog sa-mi spuneti legea si art. respectiv.multumesc!
nu exista un procent maxim al cuantumului penalizarilor ci cuantumul lor este rezultatul intelegerilor partilor. Putet stabili un 0.5% pe zi de inatrziere sau cat doriti dar valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea datoriei
daca incheiati un contract cu o primarie, puteti stabili 0,1%pe zi, conform codului de procedura fiscala. Acest procent se aplica in mare parte la institutiile publice. Puteti trece si o clauza suplimentara in care stipulati ca cuantumul penalitatilor il poate depasi pe cel asupra sumei datorate
draga colega 0,1% sunt penalitatile percepute la bugetul statului nu penalitatile pe care le percepe o societate de la o institutie bugetara.
Problema e daca primaria accepta penalitatile solicitate.
In principiu, institutiile statului nu prea accepta penalitati de intarziere maimari decat cele percepute pentru neplata obligatiilor bugetare ( 0,1 % / zi ). dar se poate incerca/negocia si un procent mai mare. Apoi, asa cum s-a mai spus, Legea raspunderii contractuale prevede ca daca nu stipuleaza expres, nivelul penalitatilor nu poate depasi valoarea debitului.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Clauza penala
valica_21
buna!va rog sa-mi spuneti si mie care este procentul maxim de penalizari care poate fi cerut in clauza penala in contractul de prestari servicii?
(vezi toată discuția)
Penalitati
valica_21
poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ? (vezi toată discuția)