avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale penalitati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

penalitati

poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 21:10, 2 Noiembrie 2006
procentul de majorari de intarziere de 0,1% este prevazut de L 210/2005, dar acest procent se refera la plata cu intarziere a obligatiilor catre bugetul statului, in cazul contractelor economice acest procent este stabilit de parti nu este necesara o reglementare legala pt. asa ceva.
eu m refere la uncontract itre o societate comercila si8 o istitutie de stat.daca cea de stat nu indeplineste conditiile ce penalitati poate plati?maxim?
sunt lasate la aprecierea partilor, asa ca puteti stabili cat doriti dar treuie sa aveti in vedere ca valoarea penalitatilor nu poate depasi cuantumul datoriei.Cf Codului de procedura fiscala cuantumul penalitatilor este de 0.6% pt intarzierea in plata obligatiilor fiscale.
in contractele comerciale cuantumul penalitatilor poate depasi valoarea datorata, lg privind discipilina contractuala, prevede ca nu se poate depasi daca partile nu convin altfel , deci daca in contract este trecuta o clauza care prevede posibilitatea ca penalitatile sa depaseasca val datorata, iar partile au fost de acord cu acesta clauza, atunci se depasesta.
cat despre calcul, am intalnit in contracte 0.1% pe zi, 0.6%, 0.15% pe zi de intarziere.
penalitatile sunt cele prevazute in contract

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati valica_21 valica_21 procentul de penalitati pe care pot sa il cer in caz de nerespectare clauzelor unui contract este de 0.66 sau de 0.1%.eu sunt o societate comerciala si partea ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere magyari magyari As avea si eu o intrebare, poate mai banala pentru unii, insa avand in vedere faptul ca sunt "debutant" in domeniu, va rog sa aveti rabdare cu mine :D In ... (vezi toată discuția)
Mod calcul penalitati OANA GORAN OANA GORAN am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati?? aveti vre-o formula?? (vezi toată discuția)