avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

va rog sa ma ajutati

procentul de penalitati pe care pot sa il cer in caz de nerespectare clauzelor unui contract este de 0.66 sau de 0.1%.eu sunt o societate comerciala si partea cealalta este o primarie.ce lege prevede acest procent?
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 14:53, 3 Noiembrie 2006
in contractele comerciale nu exista lege care sa prevada acest procent, vorbesc de sc private, cat despre bugetari se utilizeaza 0.1% sau 0.6% , dar cei de la primarie nu au ei un contract tip??? de regula au.
poti solicita orice penalitate daca e acceptata de primarie
Totalul penalităţilor pentru întârziere nu poate depăşi cuantumul sumei asupra căreia sunt calculate, cu excepţia cazului în care prin contract s-a stipulat contrariul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati valica_21 valica_21 poate cineva sa-mi spuna si mie care este legea si articolul care prevede ca procentul maxim de penalitati cerut intr-un contract este de 0.1% ? (vezi toată discuția)
Cer o parere valica_21 valica_21 eu am incheiat un contract cu o primarie.am cerut penalizari in caz de neplata de 0.1% pe zi iar ei spun ca procentul maxim de penalizari este de 0.66%.cum ... (vezi toată discuția)
Penalitati de 5%/zi ???? Maxtor_17 Maxtor_17 Am facut in anul 2000 un contract de concesine in care erau precizate penalitati de 5%/zi intarziere .In anul 2008 din greseala sau din nestiinta nu am achitat ... (vezi toată discuția)