avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Decontare cheltuieli de renovare sediu social pe PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Decontare cheltuieli de renovare sediu social pe PFA

Buna ziua,

Am un PFA cu cod CAEN principal 6201 inregistrat la un apartament fara activitate la sediu.
In urmatoarele 6 luni vreau sa inchiriez apartamenul respectiv in scop turistic si sa pot oferi facturi.
1. Ce cod CAEN trebuie sa adaug ca sa am aceasta activitate? 6820 ar fi potrivit?
2. Trebuie diploma penru aceasta activitate?
3. Apartamentul este pe numele meu. Ajunge contractul de comodat deja existent intre mine si PFA pentru drept de inchiriere?
4. Spre finalul anului vreau sa renovez apartamentul. Pot sa deduc o parte din cheltuielile cu renovarea pe PFA? Vreau sa mentionez ca estimativ 70-80% din venituri for fi din activitatea de pe 6201 si nu din inchiriere.
5. O cheltuiala deja estimata ar fi renovarea tuturor peretilor (ras, gletuit, amorsat) estimat la cca 7mii de EUR (materiale + manopera). Exista vreo posibilitate de a deconta aceasta cheltuiala pe PFA?

Stiu ca pot inchiria apartamentul ca si PF prin Declaratie Unica in scop turistic. Motivul pentru vreau sa inchiriez prin PFA e ca sa pot deduce cheltuielile cu renovarea, daca acest lucru este posibil.

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa: diferite contracte d3rb3d3u d3rb3d3u Am niste nelamuriri legate de PFA. De exemplu, mi-am cumparat apartament si platesc o rata lunara la el. Activitatea PFA-ului se desfasoara in acest ... (vezi toată discuția)
Inchirierea bunurilor imobiliare proprii codrutabodea codrutabodea Buna ziua, Am deschis un SRL pe codul CAEN 6820 \"Inchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate\" sediul social l-am facut la mine in apartament iar ... (vezi toată discuția)
Pfa. pot închiria camere pt sezon? Marius Cristescu Marius Cristescu Bună ziua! Va rog sa ma sfătuiți in următoarea problemă: Vreau sa închiriez sezonier cateva camere pe litoral. Mai exact 5. Am studiat informațiile ... (vezi toată discuția)