avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restanta la plata unei asigurari de sanatate din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restanta la plata unei asigurari de sanatate din anul 2018, s-au strans dobanzi si accesorii , sunt sanse sa se prescrie ?

Buna sera, In anul 2018 am depus la ANAF o declaratie pentru plata asigurarilor de sanatate pentru fiul meu, fara venituri. Am platit 2-3 rate, apoi am omis sa mai platesc. Am primit anul trecut cu posta un plic cu un debit de platit de 140 lei , pe care l am achitat. Anul asta am primit iar un plic cu un debit in suma de 68 lei, donanzi accesorii. M am interesat de ce tot vin plicuri si am aflat ca de fapt avem de platit o suma de 650 lei - neplata asigurarii de sanatate , la care s-au strans in acesti ani dobanzi si accesorii, ajungand la sfarsitul anului 2023 la un debit de aproximativ 1000 lei. Precizez ca fiul meu nu are venituri de moment. Sunt sanse sa se prescrie datoria ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2024
carmenbucur, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:37, 20 Februarie 2024
Termenul de prescripție începe să curgă de la data de 1 iulie a anului următor celui pentru care se datorează obligația fiscală, dacă legea nu dispune altfel. .. adica se va prescrie dupa , 01.07.2024.
Asa speram si eu.... dar o alta persoan , jurist, mi a zis ca termenele de prescriere se tot suspenda (poate nu e cea mai corecta exprimare) prin faptul ca primesc cu Posta instiintari de plata dobanzi si accesorii. Ma puteti lamurii ? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2024
carmenbucur, utilizator
Se întrerup, nu se suspenda și nu poate fi vb de prescriptie daca ati tot platit.
Platiti și principalul și sa nu nu își mai faca asigurare daca nu plătește.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma accesorii de plata pentru cass dariad dariad Sotul meu a primit o decizie de plata sub forma de suma accesorii de plata pentru CASS constand din dobanzi si penalitati pentru perioada 01.01.1998 - ... (vezi toată discuția)
Datorie furnizor telefonie best4ady best4ady Am avut un abonament la Orange semnat in 2006 iar prin 2007 sau 2008 am ramas in urma cu plata si nu am mai platit suma de 150 ron. In acesti ani tot am primit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie catre stat lilisorgrosu lilisorgrosu cum se procedeaza cu un sold datorat la buget de stat de 9 ani in urma si neachitat ,dar la care curg in continuare accesorii aferente , in conditiile in care ... (vezi toată discuția)