avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Lucrez intr-o companie Directorul ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Lucrez intr-o companie Directorul ma ameninta cu reclamatii ...

Buna ziua,
Lucrez intro companie
Directorul ma ameninta cu reclamatii facute de colegii si de la clienti si imi cere sa imi dau demisia
Eu nu am primit nici o reclamatie decat am fost invitat la o discutie.
Ce pot face?
Angajatorul este obligat sa imi dea reclamatile ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:58, 15 Februarie 2024
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Puteti sesiza ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

2. Angajatorul nu este obligat sa va dea reclamatiile.

3. Daca se va ajunge la cercetarea disciplinara, atunci trebuie sa stiti ca : În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să formuleze și să susțină toate apărările în favoarea sa și să ofere comisiei sau persoanei împuternicite să realizeze cercetarea toate probele și motivațiile pe care le consideră necesare, precum și dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un consultant extern specializat în legislația muncii sau de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru sunteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .am avut un conflict cu o colega de munca si am fost ... 5826327744 5826327744 Buna ziua .Am avut un conflict cu o colega de munca si am fost obligat sa imi dau demisia , ca daca nu imi desfacea contratul de munca indisciplinar.Nu mi se ... (vezi toată discuția)
Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi ... Ioana Gliga Ioana Gliga Buna seara am si eu urmatoarea intrebare daca nu vreau sa imi dau demisia de la locul de munca dar nu sunt de acord sa mai merg din cauza ca nu se respecta ... (vezi toată discuția)
După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și ... THOSIBA THOSIBA După 16 ore lucrate am refuzat să mai lucrez sâmbătă și duminică la care cu vorbe dure mi sa spus că luni să vi cu demisia scrisă.intrebarea mea a fi ... (vezi toată discuția)