avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cu noua lege a pensiilor din septembrie se mai poate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cu noua lege a pensiilor din septembrie se mai poate iesi cu ...

Cu noua lege a pensiilor din septembrie se mai poate iesi cu 2 ani mai devreme din cauza de zona poluata ? Am gasit articolul in noua lege dar nu stiu cum sa il interpretez? Mentionez ca, daca mai este valabil, ma incadrez in data de 30 decembrie 2030, adica eu am data iesirii la pensie limita de varsta in ianuarie 2027.
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 11:08, 15 Februarie 2024
Nu mai exista acea prevedere legala(zona poluata)in legea 360/2023.
Art..146
La data întrării în vigoare a prezentei legi, pensiile anticipate parțiale fără diminuare, stabilite conform art.65 alin 5 din legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare..........devin pensii anticipate, fără procent de diminuare.

Cele existente, aflate în plata.....nu și cele viitoare.....dar care este diferenta între pensiile anticipate parțiale fără diminuare și pensiile anticipate, fără orocent de diminuare, căci la bani ni este nici o diferență.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor 360/ 2023 johnny_1961 johnny_1961 Legea 360/ 2023 Pensia anticipata partiala! Buna ziua Sunt pensionat anticipat partial din 2021. , stagiul de cotizare pe decizia de pensionare este de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în ... Daiana04 Daiana04 Buna ziua, Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)
Potrivit legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea ... gynexx gynexx Potrivit Legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele ... (vezi toată discuția)