avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Referitor la concediul de ingrijitor Ord 42/2023,dorim ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Referitor la concediul de ingrijitor Ord 42/2023,dorim sa stim ...

Referitor la concediul de ingrijitor Ord 42/2023,dorim sa stim daca angajatii care beneficiaza de acest concediu sunt asigurati la cass sanatate fara plata contributiei.
La concediu de ingrijitor nu se plateste contributia de 10% sanatate ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 15 Februarie 2024
Salariaţii care beneficiază de concediul de îngrijitor sunt asiguraţi, pe această perioadă, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate fără plata contribuţiei. Perioada concediului de îngrijitor constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă acordate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa i si grupa ii de munca ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Care este perioada minima lucrata in grupa I si grupa II ce poate fi luata in considerare pentru reducerea varstei de pensionare? Zilele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajata cu acte de 3 luni. vreau sa îl iau ... IuliaMariaa IuliaMariaa Buna ziua. Sunt angajata cu acte de 3 luni. Vreau sa îl iau pe tatăl meu ca și coasigurat că are nevoie de o operatie urgenta și el nu e asigurat nu are ... (vezi toată discuția)
Ma aflu in situatia in care imi este refuzata plata concediului medical , va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca este corecta decizia angajatorului!! uka29 uka29 In februarie 2009 am fost disponibilizata si trimisa in somaj,am beneficiat de ajutorul de somaj pana in luna septembrie cand am reusit sa ma angajez( ... (vezi toată discuția)