avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am următoarea situație:in 2022 a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am următoarea situație:in 2022 a decedat tata și ...

Bună ziua,
Am următoarea situație:in 2022 a decedat tata și nici până acum nu am făcut succesiunea.Suntem 3 frați ai aceluiași tată și mama noastră trăiește.Ce variante avem,in cazul in care se dorește vânzarea unor terenuri.Ce costuri presupune derularea succesiunii?Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 15 Februarie 2024
despre costuri aflati la notar, puteti dezbate succesiunea si partial.
Veti avea de plata si impozit de 1% din valoarea mostenirii ca nu ati dezbatut la timp, in termen de 2 ani de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta din anul 2000 Elizar68 Elizar68 Buna ziua! Va rog lamuriti-ma si pe mine intr-o situatie.Tatal meu a decedat in anul 2000 si nu s-a dezbatut succesiunea.Mama mea traieste si noi suntem 2 ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)