avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa vanzare apartament Buna ziua, Va rog sa imi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa vanzare apartament Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce taxa ...

Taxa vanzare apartament
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce taxa plateste vanzatorul unui apartament?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: zpavel , utilizator 16:32, 15 Februarie 2024
Se plateste impozit pe vanzarea apartamentului. Procentul este 1% din valoare, daca apartamentul a fost achizitionat (mostenit)intr-o perioada de timp de cel putin trei ani, Daca achizitia sau certificatul de mostenitor a fost obtinut intr-o perioada mai mica de trei ani, se plateste 3% din valoarea de vanzare. Acest impozit va fi platit catre notarul care face actele de vanzare-cumparare. Notarul urmand sa vireze suma catre stat. In plus se plateste o taxa pentru emitere certificat energetic (in jur de 300 de lei). Acest certificat este emis de o persoana autorizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament maria_corina29 maria_corina29 buna seara, vreau sa vand apartamentul si cel care il cumpara vrea cu credit bancar. vreau sa stiu ce costuri ma implica pe mine ca sa il vand ca am auzit ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare imobil oroian-rodica oroian-rodica Buna seara, As dori sa stiu care sunt documentele necesare pentru incheierea unui contract de vanzare cumparare a unui imobil, si care sunt taxele pe care le ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare apartament marianrus1962 marianrus1962 Contract vanzare-cumparare apartament. Se poate incheia un contract de vanzare-cumparare a unui apartament care nu este intabulat ci exista numai o sentinta ... (vezi toată discuția)