avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am casa cu fata la DN1. Intre sosea si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am casa cu fata la DN1. Intre sosea si gardul casei ...

Buna ziua. Am casa cu fata la DN1. Intre sosea si gardul casei sunt maxim 2 metri de trecere pietonala. Gardul din fata casei este din sipci de lemn. Vreau sa pastrez exact aceleasi sipci de lemn (pe care le-am schimbat noi acum 2 ani) dar sa le ridic pe o baza cu fundatie si stalpi, ca sa evit degradarea frecventa a lemnului si mizeria din strada iarna si in perioadele ploioase. Stalpii din beton nu vor avea aceeasi pozitie cu stalpii din fier existenti in acest moment iar fundatia v-a fi pe terenul meu, nu spre strada. Am nevoie de autorizatie? Multumesc. O zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: lola39 , utilizator 20:55, 16 Februarie 2024
Bună ziua,

În această situație este nevoie de autorizație de construire, căci nu vă găsiți în situația prevăzută de art. 11 alin. (1) lit. a din Legea 50/1991, Operațiunile descrise de dvs. presupun schimbarea structurii gardului și săparea unei fundații care nu exista anterior, deci nu sunt îndeplinite condițiile pentru a fi reținută o excepție.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Reconstructie gard c2004 c2004 Am nevoie de autorizatie de constructie? Gardul existent este din fundatie de beton la nivelul pamantului,stalpi din teava si sipci de lemn. Eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie intocmirea unui proiect sau obtinerea unei autorizatii de constructie? dan_mihutiu dan_mihutiu Vreau sa construiesc in curtea casei mele (deci pe un teren proprietate personala)un sopron dintr-un schelet metalic din teava cu acoperis din ... (vezi toată discuția)