avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Necomunicare PV contraventie Am primit instiintare si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Necomunicare PV contraventie Am primit instiintare si am comunicat ...

Necomunicare PV contraventie
Am primit instiintare si am comunicat datele de contact apoi a coincis cu perioada vacantei si nu am fost la domiciliu pentru primirea PV
Acum deja am amenda de platit fara posibilitatea de a achita macar jumatate din valoare.
E legal? Cui ma pot adresa pentru indreptarea situatiei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:16, 17 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce anume sa fie legal? Faptul ca nu ati fost la domiciliu in perioada vacantei? sau faptul ca nu ati anuntat organul ca plecati in vacanta? sau faptul ca vi s-a comunicat amenda cand erati in vacanta? sau alt fapt?, ce anume mai precis?
Nu aveti ce sa indreptati , daca nu v-ati incadrat in termenul in care puteati plati jumatate nu mai aveti aceasta posibilitate deci trebuie sa platiti toata suma . Trebuia sa rugati pe cineva sa va ridice corespondenta cat erati plecat si puteati plati online fara probleme .

Etsy123 a scris:

Nu aveti ce sa indreptati , daca nu v-ati incadrat in termenul in care puteati plati jumatate nu mai aveti aceasta posibilitate deci trebuie sa platiti toata suma . Trebuia sa rugati pe cineva sa va ridice corespondenta cat erati plecat si puteati plati online fara probleme .

Am primit solicitarea initiala prin recomandata la posta, unde se ridica numai de catre destinatar cu buletinul. Datele le-am comunicat pe adresa de email indicata si eventual puteau sa trimita tot pe email instiintarea de plata. Nu cred ca e ok

trandafir2 a scris:

Ce anume sa fie legal? Faptul ca nu ati fost la domiciliu in perioada vacantei? sau faptul ca nu ati anuntat organul ca plecati in vacanta? sau faptul ca vi s-a comunicat amenda cand erati in vacanta? sau alt fapt?, ce anume mai precis?

Nu am primit procesul verbal. Acum e clar domnu trandafir?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
doctorATU, utilizator
Am trecut prin aceeasi situație , exact cu o zi înainte de a pleca în SUA am primit înștiințarea și am trimis datele pe e-mail , apoi am primit o recomandata dar nu a avut cine s-o ridice după care au trimis PV normal prin posta pe care l-a găsit la cutie un prieten care are grija de casa cât suntem plecați . Fiind în termen am putut plăti jumatate din suma online . Acum depinde și de localitatea unde s-a întâmplat și cum sunt gestionate lucrurile în fiecare oraș , la noi a fost vorba de București . Încercați totuși sa contestați PV , poate aveți șanse dar sincer nu cred , m-am convins ca Poliția Rutieră e pusă pe dat amenzi fără nici o baza reala , doar pe baza interpretării cum le convine a legilor date în ultima vreme în legătură cu parcările , este de fapt un mare abuz și ne luptam cu morile de vânt . Am parcat pentru câteva minute sa aștept pe cineva într-un loc unde nu exista nici un fel de indicator de parcare interzisă , loc de parcare particular , trotuar sau altceva , este total inadmisibil dar nu mă mai mira nimic când e vorba de România .

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix ContSters85988 ContSters85988 Buna! In luna [u][b]Ianuarie 2009 [/b][/u]am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna [b][u]Iunie 2008 [/u][/b] depasind limita de ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera camera fixa betmeniul betmeniul Ma aflu si eu in urmatoarea situatie! Am primit de la posta o notificare ca am o recomandata pe care trebuie s-o ridic. Am aflat ulterior ca e vorba de o ... (vezi toată discuția)