avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Modificare PUZ abuziva din P+1 sau P+M pentru a crea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Modificare PUZ abuziva din P+1 sau P+M pentru a crea blocuri ...

In zona in care voi locui (zona de case cu PUZ regim de inaltime maxim P+1 sau P+M. Momentan, niste oameni cu ceva terenuri aflati in mijlocul zonei de case, au dat in judecata primăria pentru ca nu au primit acordul vecinilor de a construi blocuri mai mici (P+2 si P+2+M).

1. Care ar fi sansa de a castiga in instanta, avand in vedere ca in zona majoritatea caselor au parter, si mai putine etaj sau mansarda?
2. In cazul in care se schimba PUZ-ul, ce este de facut? Toti vecinii si localnicii din zona de case sunt nemultumiti. Data primaria in judecata (cum a facut si specimenul mizer)?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
jzkm, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 16:02, 18 Februarie 2024
Atentie la limbaj!
Depinde cum e formulata actiunea si ce acopera ea. Pare ciudat ca dai in judecata primaria fiindca niste persoane fizice n-au fost de acord. Daca PUZ-ul va fi gasit ca ilegal, va fi anulat si va trebui refacut. Asta nu inseamna ca tehnic va diferi de primul, daca cei care au refuzat sa-si dea acordul vor starui in decizia lor. Poate ar fi bine sa constituiti o asociatie civica si eventual sa va luati un avocat, consultant.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construcție bloc lângă casă. ce condiții trebuie să se respecte? Îmi va fi umbrită aproape toată proprietatea alex.anca alex.anca buna ziua. Stau la casa in Suceava in zona de case. Acum aproximativ un an un dezvoltator imobiliar mi-a cerut aprobarea constructiei unui bloc P+2+M pe ... (vezi toată discuția)
Exceptie puz sandyprs sandyprs Buna ziua! Va contactez in legatura cu urmatoarea situatie. Am un teren pe care doresc sa construiesc o casa P+1, insa din PUZ (adjud, vrancea) reiese ca pot ... (vezi toată discuția)
Constructie de mansarda la casa din caramida doar cu parter mihaicopacescu mihaicopacescu Va rog sa-mi spuneti,daca vecinul meu a depus o cerere de autorizatie pentru constructia unei mansarde deasupra imobilului sau, care este din caramida doar ... (vezi toată discuția)