avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am incheiat un ...

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am incheiat un contract de munca unei angajate la un salon, insa nu am prevazut in contract nicio clauza de confidentialitate… Acum angajata si-a dat demisia la zi si a dat mesaj tuturor clientilor sa mearga dupa ea la un alt salon, promitandu-le acelasi tarif pentru servicii. Eu am aflat de la clienti… Desigur, numerele clientilor le-a luat din baza de date a salonului meu. Chiar nu pot face nimic dpdv legal pentru a opri acest act de neomenie? Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Andrabof, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 17 Februarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt interzise practicile de concurență neloială, după cum urmează:
...
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecției acestora și a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi;
....

In acest sens. sesizati Consiliul Concurentei
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala salon coafura LucianB31 LucianB31 Buna seara ! As dori sa stiu daca exista concurenta neloiala in urmatoarea speta: Doua angajate pleaca de la un salon de coafura, apoi isi deschid un salon pe ... (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala izy968 izy968 Buna ziua ! Posta Romana este si Broker de asigurari. Daca un salariat al postei colaboreaza cu un alt Broker de asigurari, functioneaza concurenta ... (vezi toată discuția)
Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)