avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Buna ziua, Va aduc in atentie urmatoarea situatie si ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Buna ziua, Va aduc in atentie urmatoarea situatie si as vrea ...

Buna ziua,
Va aduc in atentie urmatoarea situatie si as vrea sa va adresez o intrebare. As vrea sa fac o petitie catre institutia Avocatului Poporului pentru a-i solicita sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la unele aspecte de neconstitutionalitate din legea 296 din 26.10.2023 si din Codul Fiscal in vigoare, art. 47 .
Despre ce este vorba : in Constitutie, la art.56, alin. 2 se precizeaza ca sarcina fiscala trebuie sa fie just asezata. In legislatia fiscala curenta avem asa : la art 47, se prevede ca microintreprinderile care ofera consultanta in proportie mai mare de 20% se "califica" la impozit pe profit de 16% (la lit f se mentioneaza : "au realizat venituri, altele decât cele din consultanţă şi/sau management, cu excepţia veniturilor din consultanţă fiscală, corespunzătoare codului CAEN: 6920 - «Activităţi de contabilitate şi audit financiar; consultanţă în domeniul fiscal», în proporţie de peste 80% din veniturile totale"). Consider ca legiuitorul introduce aici un element de discriminare intre cod CAEN 7022 (Consultanta in management si afaceri) si cod CAEN 6920 (Servicii de contabilitate, audit financiar si consultanta fiscala), prevedere care contravine art. 56, alin. 2 din Constitutie. Evident ca mi-as dori ca acea limita de 20% sa fie declarata neconstitutionala si exclusa din lege. Inrebarea catre Dvs este urmatoarea : vi se pare ca argumentatia de mai sus este logica si coerenta sau sunt in eroare?

Alte discuții în legătură

Societatea va trece la impozit pe profit? mikirela mikirela Buna seara, Societatea A cu Caen 7022 a încheiat cu societatea B un contract de administrare. Societatea A este microîntreprindere,are un salariat în ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit sau pe venit (micro) in 2024 pentru caen 7022? traistarudragos22 traistarudragos22 Pentru un SRL cod CAEN 7022 (consultanță pentru afaceri și management) unde C.A depaseste 80% prin aceasta activitate, ramane incadrarea de plata ... (vezi toată discuția)
Caen 741 - consultanta in afaceri ContSters83018 ContSters83018 cumva avand ca pricipal obiect de activitate, grupa 741, inseamna ca se pot efectua servcii de consultanta financiar bancara? daca nu, ce caen mi-ar ... (vezi toată discuția)