avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un imobil de vânzare, care este traversat subteran ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un imobil de vânzare, care este traversat subteran de o conductă ...

Am un imobil de vânzare, care este traversat subteran de o conductă de gaz. La suprafață terenul (39 de arii) ar fi ideal pentru construcții, dar aș vrea să știu la ce distanță față de conductă se poate construi... sigur există o lege în care este stipulat acest lucru... îmi poate spune cineva, care anume?
Cel mai recent răspuns: szmary59 , utilizator 19:39, 21 Februarie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Inteleg ca teava de gaze trece subteran, prin imobilul pe care doriti sa-l vindeti. Daca daramati imobilul, nu veti mai putea construi altceva deasupra conductei de gaze.
Exista posibilitatea ca pe baza de proiect, detinatorul conductei sa modifice traseul actual, prin ocolire imobil.
Daca nu sunteti dvs. proprietarul conductei, puteti negocia cu proprietarul, mutarea conductei sau plata unei chirii anuale de catre proprietarul conductei.
Interesant este cum vede IGSU situatia pe care o descrieti, cu o teava de gaze care traverseaza un imobil ?! In orice moment poate exista pericol de incendiu si/ sau explozie.
multumesc, nu exista constructie pe imobilul scos la vanzare... dar vreau sa evit eventualele probleme ulterioare tranzacției, adica daca noul proprietar ar putea, și la ce distanță de conductă să construiască ceva... din câte am citit, cumpărătorul ar putea solicita un Certificatul de urbanism pentru informare, nu înțeleg, eu ca vânzător, cu toate actele de proprietate, de ce nu pot??! pt că pot cere un preț, dacă este construibil la o anumită distanță, și cu totul alta dacă nu se poate... și nu vreau nici să mint, dar nici să pierd...
Dvs. ati scris in mesajul initial ,,Am un imobil de vânzare''.Un imobil inseamna o constructie.Dvs.aveti de fapt de vanzare un teren.
In link-ul postat de domnul Popa Gheorghe gasiti detalii despre distante constructii.Pentru alte detalii puteti merge la primarie.
Scuze, dar și un teren neconstruit este tot imobil! Acum am consultat și dex online, și dex online juridic, un bun mobil este o mașină, bicicletă, orice care se mișcă; ori un imobil poate fi pământul, clădirile, plantaţiile, deci orice, care nu se mișcă, în raport cu un punct de referință fix, raportat la suprafața pământului... pt că, raportat la Sistemul solar, și Pământul se mișcă... oricum, mulțumesc pentru intenție
abia acum am văzut link-ul și am deschis documentul... voi citi cu atenție..., mulțumesc!... conducta cred că a fost instalată pe vremea când terenul a fost colectivizat, iar adevărații proprietari nu au fost intrebați dacă își dau acordul, că nu au mai "fost considerați proprietari", dar valoarea terenului este net inferioară... cine ne poate despăgubi, că nu te poți judeca cu vechiul regim...

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu vicii ascunse Daniel_2015 Daniel_2015 Buna ziua In anul 2014 am vandut doua parcele de teren intravilan iar recent s-a dovedit ca pe sub ele trece o teava de gaze, care anuleaza posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)
Anulare donație cu sarcină imposibil de executat. Kyandra Kyandra Cum se poate anula o donație cu sarcină imposibil de executat? Caz concret: dezvoltatorul imobiliar donează unui UAT o suprafață de teren pe care se ... (vezi toată discuția)