avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in răspundere civilă delictuală: repararea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in răspundere civilă delictuală: repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte de malpraxis.

Buna seara. Doresc sa deschid actiune separata in răspundere civilă delictuală prin care sa solicit repararea prejudiciului suferit ca urmare a unei fapte de malpraxis. Cererea o intemeiez pe dispoziţiile art. 1349 C. civ. şi pe cele ale art. 1357 şi urm. C. civ. SAU potrivit normelor din Titul xV al Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii?
Va multumesc pentru eventualele lamuriri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Februarie 2024
Marcel2017, utilizator

Alte discuții în legătură

Procedura malpraxis asistente BiancaTudose BiancaTudose Buna seara! Speta este urmatoarea: o asistenta a facut o greseala ca sa ii spun asa si a cauzat vatamari unui pacient. S- facut plangere penala pt neglijenta ... (vezi toată discuția)
Cere de judecată (avariere auto) jintors jintors Buna seara, sâmbăta masina mea care era parcată a fost lovită de o caruta scapata de sub control in timp eu ma aflam in vizita la matusa mea! Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Acþiune civilã GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Am o serie de întrebări: 1. Dacă în urma efectuării actelor premergătoare de către organele de cercetare ale poliţiei, s-a dispus de ... (vezi toată discuția)