avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara . O întrebare am , dacă cineva mă poate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara . O întrebare am , dacă cineva mă poate lamuri ...

Buna seara . O întrebare am , dacă cineva mă poate lamuri . Dacă o persoană face o sesizare in format electronic la adresa cuiva cu privire la o evaziune fiscală , poate fi acționat în instanță ? Sesizare făcută la ANAF, organele de control au venit la adresa cu pricina și au dat amenda celui în cauză . Evazionistul îl acuza acum și dorește daune de la cel cu sesizarea făcută și că lucrătorii ANAF ar fi dezvăluit identitatea . Vă mulțumesc frumos, aștept un răspuns !
Ultima modificare: Luni, 26 Februarie 2024
Cristi_1984, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 28 Februarie 2024
Este greu de afirmat care este varianta corecta , insa consider ca in instanta va trebui sa probeze ceea ce sustine.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule, indiferent de unde știe sau bănuiește cine l-a reclamat, nu va poate da un judecata pt ca ati facut asta ( ca l-ati parat). Foarte bine ca ati facut.
Nici daca nu era adevărat, nu e sanctionabil.
Buna ziua , probe exista . Sunt poze făcute , filmări . Iar eu mi am făcut datoria civică . Au fost făcute două sesizări , la prima a fost sancționat , ANAF i a găsit multe nereguli iar la doua sesizare nu știu ce să zic ( reclamatul pretinde că a fost chemat să de a explicații și că urmează să fie sancționat cu o amendă între 10000 și 20000 lei ) Așa pretinde el . Eu am considerat că respectivul trebuia iar reclamat . De aceea se întâmplă ce se întâmplă, pentru că lumea se conformează și uite așa , unii plătim și alții fac averi ilicite .

Cornel Vasile a scris:

Este greu de afirmat care este varianta corecta , insa consider ca in instanta va trebui sa probeze ceea ce sustine.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2024
Cristi_1984, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba despre o pensiune turistica, ridicata fara autorizație de construcție , bineînțeles fara firma înregistrat la registrul Comerțului, casa de marcat etc , registru de casa . adică fără absolut nimic .Iar cireașa de pe tort este că individul sau reclamatul și a postat pensiunea pe site uri de promovare a turismului și deci la data celor două reclamații se poate verifica clar că este în ilegalitate . Sunt , poze filmări , deci probe există !

Cristi_1984 a scris:

Buna ziua , probe exista . Sunt poze făcute , filmări . Iar eu mi am făcut datoria civică . Au fost făcute două sesizări , la prima a fost sancționat , ANAF i a găsit multe nereguli iar la doua sesizare nu știu ce să zic ( reclamatul pretinde că a fost chemat să de a explicații și că urmează să fie sancționat cu o amendă între 10000 și 20000 lei ) Așa pretinde el . Eu am considerat că respectivul trebuia iar reclamat . De aceea se întâmplă ce se întâmplă, pentru că lumea se conformează și uite așa , unii plătim și alții fac averi ilicite .

Cornel Vasile a scris:

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebui sa intrati in panica, deoarece nu cred , asa cum vi s-a mai spus, ca instanta ii va admite cererea..chiar daca are dreptul constitutional sa se adreseze instantei.

Faptul ca a incalcat legea, constatat de autoritati poate cantari mult in defavoarea lui.

~ final discuție ~