avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Data inscrierii unui testament in RNNEL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Data inscrierii unui testament in RNNEL

La consultarea RNNEL vad data inregistrarii unui testament sau mi se comunica de catre notarul pe care-l incredintez sa faca consultarea doar existenta sau inexistenta unui asemenea act?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:18, 1 Martie 2024
Chiar nu stie nimeni?
Ma intereseaza daca apare in RNNEL cand a transmis notarul sistemului RNNEL ca exista un testament. Nu cand a inregistrat el testamentul (cu testatarul de fata) ci cand a transmis trecut acest lucru in RNNEL.
Ce va interesează mai exact? Dați detalii.
De regula, notarul are obligația de a înregistra testamentul în ziua autentificării acestuia.
O poate face după o ora după trei ore, după 5 ore, unii o fac a doua zi.
Important e ca la decesul testatorului și când se dezbate succesiunea, testamentul respectiv sa apară înregistrat la RNNEL.
Dacă aveți in vedere împrejurare ca o persoana ar putea lăsa mai multe testamente într-o zi, relevanta e data și ora întocmirii fiecărui testament, nu data înregistrării. Iar în cuprinsul testamentului, sunt menționate ora și minutul semnării.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare legat in rnnel Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea As dori sa stiu daca exista obligatia notarului de a nota in RNNEL un legat cu titlu particular si in ce termen.. In speta , bunica mea a fost pacalita ... (vezi toată discuția)
Exista vreo modalitate prin care poate fi anulat un testament ... claklaus claklaus Exista vreo modalitate prin care poate fi anulat un Testament cu titlu particular? Detaliere: O persoana mi-a facut testament pentru dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
E necesara mentionarea testamentului in cf? UnBatran UnBatran Buna ziua. Mi-am facut testamentul (era timpul) in favoarea unor rude indepartate, copii muncitori de la tara. Fara prea multa carte si cu teama de ... (vezi toată discuția)