Buna ziua, am o situatie mai "speciala". Sora bunicii mele din partea tatalui a decedat (sa ii spunem N). Sotul lui N a decedat, copii nu are, tatal meu a decedat. Am ramas eu si inca 2 surori. N ia facut un testament mamei noastre, dupa care ia facut alt testament unei nepoate de var primar.
Doresc sa stiu, noi ca si "nepoate de sora bunicii", avem ceva drept la mostenire? Sau testamentul mamei mai e valabil? Multumesc frumos!
Multumesc frumos de raspuns. De succesiune se va ocupa nepoata de var primar...noi nu avem niciun act, in afara de acel testament (care se anuleaza in principiu). Se poate ca dansa sa faca succesiunea fara noi? Si noi fiind nepoatele surorii decedate avem ceva drept la mostenire?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din moment ce N a lăsat testament, nu mai aveți niciun drept.
Ați fi avut, doar dacă testamentul nu exista.
Dacă N a lăsat toată averea ei mamei, după care iar a lăsat toată averea ei verișoarei, ultimul testament este valabil, iar primul este anulat.
Pot exista doua testamente valabile, doar dacă nu conțin dispoziții contrare (de exemplu, dacă N are 2 imobile și unul îl lasă mamei, iar altul îl lasă verisoarei)
Am inteles. Problema e ca noi nu stim ce scrie in celalalt testament si nici nu stim cand face succesiunea, sa putem merge (de moment ce nu ne cheama, sau declara la notar ca e doar ea). Ce se poate face in situatia asta? Noi neavand niciun act in afara de acel testament, nu putem merge la notar sa...facem ceva. Multumesc frumos de raspuns.
Moștenire
dorotheea
2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare.
Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor.
Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)