avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o situatie mai „specială” ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o situatie mai „specială” ...

Buna ziua, am o situatie mai "speciala". Sora bunicii mele din partea tatalui a decedat (sa ii spunem N). Sotul lui N a decedat, copii nu are, tatal meu a decedat. Am ramas eu si inca 2 surori. N ia facut un testament mamei noastre, dupa care ia facut alt testament unei nepoate de var primar.
Doresc sa stiu, noi ca si "nepoate de sora bunicii", avem ceva drept la mostenire? Sau testamentul mamei mai e valabil? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 16:01, 17 Ianuarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul va interoga Registrul Național Notarial de Evidenta a Liberalitatilor (RNNEL), unde o sa apară înregistrate cele doua testamente.
Dacă va fi valabil testamentul mamei, va fi contactată.
Dacă vrea, mama poate sa dea și o declarație notariala de acceptare a calității de legatar, declarație care se înregistrează la Registrul Național Notarial de Evidenta a Opțiunilor Succesorale (RNNEOS).
Când va interoga notarul RNNEOS, va apărea declarația, astfel încât nu va exista riscul ca mama sa fie omisa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la notar si dati declaratie de acceptare a succesiunii pt orice eventualitate in termen de 1 an de la data decesului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire dorotheea dorotheea 2 persoana, sot si sotie, detin un apartament, 50%ficare. Cei 2, au o fata si o nepoata din partea fetei lor. Inainte de Revolutie, din cauza zvonurilor ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Anularea unei succesiuni in termen sau cum vad existenta unui testament (dacă există) silvia159 silvia159 Am fost 4 frati. Acum suntem trei surori si o cumnată. Fratele a decedat. N-a avut coii. Două apartamente: cumnata fara copii intr-un apartament si ... (vezi toată discuția)