avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu intre vecini.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu intre vecini.

In 1993 am cumparat un teren in Loc.Maneciu Prahova,unde am costruit o casa de vacanta, cu toate actele necesare. Pri anul2000 un vecin de al meu a :refacut: o casuta batraneasca in ditamai casoiu, si cu etaj.problema care ma deranzeaja e: casa a postat-o cu zidul casei la cca 20 cm.de hotar,iar streasana cade la mine in curte pe toata lungimea din spatele casei. si nu e mica,are peste70-75 cm.Asta nu a fost de ajuns si in continuarea casei a mai costruit un gard cu temelie betonata de 50cm.si cu stilpi metalici si cu sipca . gard care intentionat la facut stramb si adeposit hotaru cu alte 30-40 cm.. O precizare; El are latime de peste25m.iar eu am o latime de 4,5o m. Am facut acum 2-3 ani o plangere la politia si la primaria din camuna, au venit, a dat amenda, si ...gata. Alceva nu sa mai produs. Nu va spun ca iarna nu se poate intra in curte,toata zapada de pe 1/2 din casa lui e la mine in curte.Apa plufiala de asemeni vine toata la mine in curte. Ce pot face eu?Nu mai spun de cate ori m-a amenintat ca-mi face ca-mi drege etc. (parvenitul dracului) adica Eu. Va rog sa ma lumineze si pe mine cineva , ce pot intrepride eu legal si sa pot indrepta aceste nelegiuiri? Va multumesc, JanVasiliu@gmail.com Ploiesti.
Cel mai recent răspuns: omvesel , utilizator 20:02, 2 Februarie 2010
Deci sunteti proprietar si ar trebui sa va bucurati de o pasnica si linistita folosinta a proprietatii dvs.
De ce nu ati sesizat Inspectoratul in Constructii, in timp ce vecinul dvs. reconstruia casa?
Ar trebui sa promovati o actiune in instanta, eu as merge pe granituire.
Sunt zece ani de cand ati fost tulburat in posesie, de constructuule ridicate de vecin, fara a respecta distanta impusa de lege (asa inteleg din expunerea dvs.) si incalcandu-va proprietatea (cu 30-40 cm dar pe ce lungime?)
Instanta ramane singura solutie, daca amiabil nu va intelegeti.
Procesul-verbal de amenda (aplicata vecinului) o sa va fie de folos .
Succes!
casa in cauza are o lungime de 15-18m, si asta la intrare in curte, Va multumesc mult pentruincercarea dea ma ajuta sa rezolv acest pacat cajut pe capul familiei mele. Noi suntem doi pensionari si nu am dorit o viata tumultoasa, de aceia nu am mai facut nimic, pana cand am dat de :Avocatnet,de cateva zile. De atunci stau in fiecare zi si citesc multe ;Spete, Va multumesc ca exista-ti. Sa va dea Dl. sanatate,Dv. si familiilor Dv. Janvasiliu@gmail.com.Ploiesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna , 1. deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal ... lost1989 lost1989 Buna , 1. Deoarece nu se poate altfel vrea sa execut personal gardul pe limita de propietate ( grantuire, mejda) care sa fie mejda/grantuirea intre 2 ... (vezi toată discuția)
Vecinul a scos pamant de la el din curte si mi-a alunecat terenul si mi-a crapat tencuiala casei peste tot ali77mada ali77mada Buna ziua. Locuiesc intr-o casa construita in 1960. In spatele casei am o bucatica de teren pe lungimea terenului, intr-o parte este de 60 cm iar in partea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de ... ValiBratan ValiBratan Bună ziua! În casa părintească nu mai locuiește nimeni de vreo 4 ani, părinții fiind decedați. Din motive obiective, moștenirea nu a putut fi ... (vezi toată discuția)