In 1993 am cumparat un teren in Loc.Maneciu Prahova,unde am costruit o casa de vacanta, cu toate actele necesare. Pri anul2000 un vecin de al meu a :refacut: o casuta batraneasca in ditamai casoiu, si cu etaj.problema care ma deranzeaja e: casa a postat-o cu zidul casei la cca 20 cm.de hotar,iar streasana cade la mine in curte pe toata lungimea din spatele casei. si nu e mica,are peste70-75 cm.Asta nu a fost de ajuns si in continuarea casei a mai costruit un gard cu temelie betonata de 50cm.si cu stilpi metalici si cu sipca . gard care intentionat la facut stramb si adeposit hotaru cu alte 30-40 cm.. O precizare; El are latime de peste25m.iar eu am o latime de 4,5o m. Am facut acum 2-3 ani o plangere la politia si la primaria din camuna, au venit, a dat amenda, si ...gata. Alceva nu sa mai produs. Nu va spun ca iarna nu se poate intra in curte,toata zapada de pe 1/2 din casa lui e la mine in curte.Apa plufiala de asemeni vine toata la mine in curte. Ce pot face eu?Nu mai spun de cate ori m-a amenintat ca-mi face ca-mi drege etc. (parvenitul dracului) adica Eu. Va rog sa ma lumineze si pe mine cineva , ce pot intrepride eu legal si sa pot indrepta aceste nelegiuiri? Va multumesc, JanVasiliu@gmail.com Ploiesti.
Deci sunteti proprietar si ar trebui sa va bucurati de o pasnica si linistita folosinta a proprietatii dvs.
De ce nu ati sesizat Inspectoratul in Constructii, in timp ce vecinul dvs. reconstruia casa?
Ar trebui sa promovati o actiune in instanta, eu as merge pe granituire.
Sunt zece ani de cand ati fost tulburat in posesie, de constructuule ridicate de vecin, fara a respecta distanta impusa de lege (asa inteleg din expunerea dvs.) si incalcandu-va proprietatea (cu 30-40 cm dar pe ce lungime?)
Instanta ramane singura solutie, daca amiabil nu va intelegeti.
Procesul-verbal de amenda (aplicata vecinului) o sa va fie de folos .
Succes!
casa in cauza are o lungime de 15-18m, si asta la intrare in curte, Va multumesc mult pentruincercarea dea ma ajuta sa rezolv acest pacat cajut pe capul familiei mele. Noi suntem doi pensionari si nu am dorit o viata tumultoasa, de aceia nu am mai facut nimic, pana cand am dat de :Avocatnet,de cateva zile. De atunci stau in fiecare zi si citesc multe ;Spete, Va multumesc ca exista-ti. Sa va dea Dl. sanatate,Dv. si familiilor Dv. Janvasiliu@gmail.com.Ploiesti.