avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere de mostenire

Parinti mei detin inpreuna o casa si terenul aferent. acum 5 zile mama mea a deceda iar tatal meu doreste imediat ca eu si sora mea sa cedam in favoarea lui. problema este ca noi nu stim ce intenti are dupa semnarea actelor notariale. subliniez ca nici unul din noi nu locueste la adresa mai sus mentionata. Intrebare: Cum putem noi ca dupa cedare tatal nostru nu instraineaza casa???se poate ceda cu clauza in acest fel? ..va multumesc anticipat:D
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:09, 28 Februarie 2010
Care sunt motivele ptr care doreste acest lucru? Nimic nu va poate garanta ca imediat ce veti ceda va vinde , mai ales ca nu sta nimeni acolo.Dca tot doreste sa vanda, de ce nu vindeti impreuna, tot acelasi lkucru este, tot dezbateti mostenirea, doar ca veti imparti banii.Nu inteleg de ce doreste sa-i cedati.
buna seara!
pai nu puteti.
singura cale este sa nu renuntati la succesiune.
dvs. si sora dvs. puteti renunta la succesiunea dupa mama dvs., in favoarea tatalui . astfel, dansul va deveni unic proprietar al imobilului, respectiv al terenului respectiv.
in aceasta calitate va putea efectua acte de dispozitie si va putea dispune cum doreste de aceste bunuri.
minic nu va poate garanta ca nu va proceda astfel.
puteti face insa acceptarea succesiunii , devenind astfel coproprietare alaturi de tatal dvs .
Nu semnati nici o renuntare.
E clar ca daca vrea asa repede ( dupa 5 zile) sa aiba el totul, are ganduri necurate.
motivul acestei intrebari si implicit dezbatere de mostenire se datoreaza faptului ca exact in ziua de dinaintea inmormintari mamei mele ,tatal meu a desch. discutie referitoare la faptul ca vrea sa fie 100% proprietar pe casa. .inplicit eu si sora mea ne-am pus intrebarea . De ce asa curind cind mama noastra,sotia lui nici macar nu parasise imobilul ?[pe ultimul drum]:((.acesta e singurul motiv intemeiat de am pus intrebare pe forum .Vroiam pur si simplu sa stiu la ce ma astept legal,si vazind ca nu cedeaza si afirma cu indirjire la cerintele lui[ tocmai pt, ca nu stiu ce are in gind dupa ce noi cedamin favoarea lui.sincer eu personal vad o urma de indoiala in actiunile tatalui meu ,atungi noi eram indurerati de pierderea mamei el ne tot batea la cap cu astfel de lucruri pina la urma nefiresti,avind in vedere ca acest gen de acte se pot face in 6 luni de zile de la decesul mamei mele...corect???......... va multumesc pt, raspuns

Alte discuții în legătură

Dezbatere de mostenire Doru luyzz Doru luyzz buna ziua parinti mei au detinut in proprietate o casa. recent mama mea a murit iar tatal meu doreste sa cedam in favoarea lui. noi cei 2 \"copii\":D ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire ContSters410607 ContSters410607 Buna ziua. A murit tatal meu. A lasat un apartament in care locuiesc mama si sora mea si un loc de veci. V-as ruga sa-mi spuneti: 1) putem face eu si sora mea ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)