avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere de mostenire

buna ziua parinti mei au detinut in proprietate o casa. recent mama mea a murit iar tatal meu doreste sa cedam in favoarea lui. noi cei 2 "copii":D Mentionez ca nici unul dintre noui nu locuim in imobilul in discutie fiecare avem apartamente separate.. Intrebare : cum putem noi sa stopam legal actiunea lui ???
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 10:38, 27 Februarie 2010
actiunea se poate stopa, daca in termen de 6 luni de la decesul mamei, dati declaratii autentificate (la notar) de acceptare a succesiunii.In acel moment, el nu mai poate vinde nimic fara voi.
Dezbateti succesiunea pe cale notariala sau prin promovarea partajului succesoral in instanta.
In momentul in care se va deschide succesiune dupa mama,dumneavoastra ca mostenitori legali cu vocatie reala si utila la mostenirea mamei ve-ti fi chemati la notar pentru se dezbate succesiunea.
Daca nu vreti sa renuntati la cota-parte ce va revine din mostenire,atunci notarul este obligat sa va emita certificat de mostenitor,daca renuntati atunci o faceti in scris in fata notarului.
Nimeni nu va poate obliga sa renuntati la mostenire.Sunteti mostenitor legal si rezervatar al mamei.
Nu " cedati" nimic.
Mergeti la un notar din circumscriptia domiciliului mamei si acceptati succesiunea, sau la notarul unde a acceptat tatal.
sigur, cedati in favoarea lui.
doar ca renuntarea in favorem este o acceptare, urmata de o renuntare.B-)

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaela david mihaela david parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea la decesul tatalui, renuntare la mostenire in favoarea mamei rivcolor rivcolor Dupa decesul tatatalui, copiii pot renunta la mostenire in favoarea mamei astfel incat mostenirea sa revina in totalitate mamei? (vezi toată discuția)
Plata impozit in cazul partajului succesoral oana ristea oana ristea Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei ... (vezi toată discuția)