avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea la decesul tatalui, renuntare la mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea la decesul tatalui, renuntare la mostenire in favoarea mamei

Dupa decesul tatatalui, copiii pot renunta la mostenire in favoarea mamei astfel incat mostenirea sa revina in totalitate mamei?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:35, 25 Noiembrie 2012
Da puteti renunta la mostenire in favoarea mamei. Exista la notar daca nu ma insel, " declaratii" tip pentru renuntarea la mostenire in favoarea unui alt mostenitor.
Nu se poate renunta la mostenire in favoarea cuiva, iar daca toti copiii renunta ( pot renunta numai daca se afla in termenul de optiune succesorala) exista riscul ca nu numai mama sa mosteneasca, ci si alte clase de mostenitori.. parinti, frati, nepoti ai tatalui. Succesibilul care renunta se considera ca nu a avut niciodata calitatea de mostenitor.
Mai bine mergeti si dezbateti succesiunea si daca vreti, ii cedati apoi mamei cotele dvs.
gi_jane2 a scris:

Nu se poate renunta la mostenire in favoarea cuiva, iar daca toti copiii renunta ( pot renunta numai daca se afla in termenul de optiune succesorala) exista riscul ca nu numai mama sa mosteneasca, ci si alte clase de mostenitori.. parinti, frati, nepoti ai tatalui.


Corect! Sau poate accepta doar unul dintre copii, iar dupa obtinerea certificatului de mostenitor sa incheie un partaj prin care sa revina totul mamei... Atentie! renuntarea este totala, se renunta la toate bunurile defunctului...
genova a scris:

Da puteti renunta la mostenire in favoarea mamei. Exista la notar daca nu ma insel, " declaratii" tip pentru renuntarea la mostenire in favoarea unui alt mostenitor.


La care dintre notari aţi văzut o astfel de declaraţie?

Mă interesează pentru un studiu general, de larg interes, despre "Aplicarea după ureche a dreptului succesoral". Promit să nu dau nume, mă interesează doar formularul, deoarece rezultatele studiului vor fi sub formă de date statistice.

:slap:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa tata? buna ziua, tatal meu a decedat in mai ... cristika cristika Succesiunea dupa tata? Buna ziua, Tatal meu a decedat in mai 2021 si ar trebui sa dezbatem pentru a ne incadra in termen cu succesiunea. Singurii mostenitori ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire, consecinte mediaset mediaset Eu si fratele meu am dat declaratie la notar ca renuntam la mostenirea dupa tata in favorea mamei,urmand ea sa mosteneasca de la tata tot si noi sa mostenim ... (vezi toată discuția)