avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

eu si sora mea am renuntat la aprtament in favoarea mamei dupa decesul tatalui,asta presupune ca am renuntat la toata mostenirea?mai avem niste pamint pe care mama vrea sa-l dea surorii mele fara consimtamintul meu,poate face asa ceva?sub ce forma?nu se tine cont de mostenitori rezervatari?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 11:41, 21 Aprilie 2010
daca ati renuntat doar la apartament, nu inseamna ca ati renuntat si la restul averii
buna ziua .
renuntarea vizeaza intreaga masa succesorala, nu doar o cota-parte din aceasta.
altfel spus, dvs. si sora ati renuntat in favoarea mamei dvs. la tot ce vi se cuvenea in urma dezbaterii succesiunii dupa tatal dvs. defunct.
devenind unic proprietar, mama dvs. poate dispune cum doreste de bunuri , respectiv poate face acte unui tert sau surorii dvs.
in functie de ce act va face mama dvs. cu persoana respectiva, la decesul acesteia aveti posibilitatea "atacarii " in inastanta a actului respectiv.
dl.av. , renuntarea este indivizibila , iar eredele ce a renuntat este considerat ca n-a fost niciodata erede .
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
Ati renuntat la tot.
Mama poate sa faca ce doreste cu bunurile ei, in care se include si acel teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vinzare-cumparare ContSters141373 ContSters141373 mama vrea sa faca act vinzare-cumparare teren surorii mele fara consimtamintul meu,ce drepturi am,cum ma pot apara?mentionez ca eu si sora mea am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi succesorale Lacra40 Lacra40 suntem doua surori si mama. tatal a murit si am facut succesiunea dupa el. mama traieste, iar eu doresc sa cedez drepturile mele succesorale sorei mele, ... (vezi toată discuția)