avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act vinzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act vinzare-cumparare

mama vrea sa faca act vinzare-cumparare teren surorii mele fara consimtamintul meu,ce drepturi am,cum ma pot apara?mentionez ca eu si sora mea am renuntat la acest teren din partea tatalui dupa decesul lui in 1993 in favoarea mamei.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 20:01, 21 Aprilie 2010
Mama dumneavoastra este libera sa dispuna cum vrea de bunurile sale. Faptul ca ati renuntat la dreptul d-voastra din mostenirea dupa tata ii da mamei dreptul sa nu fie obligata sa va ceara acceptul.
Singurul act de instrainare pe care-l poate face mama si pe care nu-l puteti ataca dv.este contract de VC.
Orice alt act este anulabil, (donatie, testament) deoarece mama a depasit liberatiunile, dv. fiind mostenitor rezervatar dupa decesul acesteia.
imi pare rau sa va contrazic, dar si actul de vanzare-cumparare se poate ataca in instanta , invocandu-se simulatia.
simulatie, pret nereal, cauza imorala
De acord. Cum demonstrezi simulatia?
Vorbiti teoretic, pe user il intereseaza practic. Este greu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament, mostenire, act donatie sau act vinzare-cumparare quiety quiety Buna ziua, Mama mea s-a recasatorit si apoi impreuna s-au mutat intr-un apartament la inceputul anilor 80, unde locuiesc si in prezent. Intre timp ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters141373 ContSters141373 eu si sora mea am renuntat la aprtament in favoarea mamei dupa decesul tatalui,asta presupune ca am renuntat la toata mostenirea?mai avem niste pamint pe care ... (vezi toată discuția)
Mostenire/donatie - care e pentru mine? CristianC2010 CristianC2010 Am o matusa (sora bunicului meu) si ar vrea sa imi lase un apartament in schimbul intretinerii ei (practic parintii mei o sa o intretina dar se va face pe ... (vezi toată discuția)