avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!Buna ziua ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ...

Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către medicina muncii! Dar am recomandare de la medicul specialist :evitarea ridicării de greutăți,evitarea lucrului în mediul rece ,umed,,ortostatismului prelungit.Menționez că am făcut tratament,și acum starea mea de sănătate este mai buna.Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2024
Lavinia1307, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 20:01, 7 Martie 2024
Medicul specialist de medicina muncii care are la dispozitie materialul cu riscurile profesionale pe locuri de munca, intocmit de catre angajator, in urma unei examinari medicale va poate declara apt conditionat si sa recomande cel putin ceea ce a scris medicul specialist in recomandarea sa. In acelasi timp, paote sa nu tina cont de recomandarea medicului specialist.
Numai recomandarile medicului specialist de medicina muncii sunt obligatorii pentru angajator. Angajatorul poate sa respecte recomandarile, sa va ofere un alt loc de munca (daca dispune de asa ceva) sau sa va puna la dispozitia fortelor de munca din judet (daca nu poate respecta recomandarile medicale).
Nu precizati ce fel de lucrator comercial sunteti (casier, manipulant marfa, supraveghetor, etc.).
Buna ziua.Va mulțumesc frumos de răspuns .Sunt vânzător mezeluri și doresc schimbarea mea pe postul de casier.
Dorinta dvs. dapinde de calificarea pe care o detineti si de angajator, daca are post liber.
HOTĂRÂRE nr. 355 din 11 aprilie 2007 , actualizată,
privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
ART. 11
(1) Inaptitudinea temporară în muncă, în sensul prezentei hotărâri, reprezintă incapacitatea medicală a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă, până la reevaluarea sănătăţii de către medicul de medicina muncii.
(2) În situaţia în care lucrătorul se află temporar, din cauza unei boli, în situaţia de incapacitate medicală privind desfăşurarea activităţii la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical de medicina muncii, medicul de medicina muncii stabileşte inaptitudinea temporară până la dispariţia cauzei medicale, iar în fişa de aptitudine - anexa nr. 5, avizul medical va fi "inapt temporar".
ART. 12
(1) Inaptitudinea permanentă în muncă, în sensul prezentei hotărâri, reprezintă incapacitatea medicală permanentă a lucrătorului de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/funcţia pentru care se solicită examenul medical privind aptitudinea în muncă.

LEGE Nr. 53/2003 din 24 ianuarie 2003 Codul muncii
ART. 61
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:
c) în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică şi/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să îşi îndeplinească atribuţiile corespunzătoare locului de muncă ocupat;
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2024
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionare din punct de vedere medical VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce ... (vezi toată discuția)
Examen medicina muncii-rezultat negativ luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la examenul de medicina muncii. Ce se intampla cand in urma examenului anual medicul spune despre un angajat ca nu ... (vezi toată discuția)