avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Mă interesează dacă firma unde lucrez ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Mă interesează dacă firma unde lucrez este obligata ...

Bună ziua. Mă interesează dacă firma unde lucrez este obligata să îmi pună la dispoziție contractul colectiv de munca și regulamentul interior ? Dar vreau sa îl citesc acasă nu în incinta fabricii. Și în urma boliilor profesionale te poate concedia pe art. 61 lit. C ? Ce institutie Publică din România poate da informații despre boliile profesionale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 23 Ianuarie 2025
1. Codul Muncii
Art. 243
(1) Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, şi de a face dovada îndeplinirii acestei obligaţii.
(2) Aducerea la cunoştinţa salariaţilor a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiţia ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului şi să poată fi stocat şi printat de către acesta.
....

2. Referitor la c.c.m. va puteti adresa ITM-ului.

3. Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care țin de persoana salariatului în cazul în care, prin decizie a organelor competente de expertiză medicală, se constată inaptitudinea fizică și/sau psihică a salariatului, fapt ce nu permite acestuia să își îndeplinească atribuțiile corespunzătoare locului de muncă ocupat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de munca. angajatorul refuza sa trimita prin mail, ... romanul11 romanul11 Raporturi de munca. Angajatorul refuza sa trimita prin mail, fiecarui salariat, Reg intern. Nici un salariat nu l-a vazut. Dar HR pune toti cei care se ... (vezi toată discuția)
Regulament intern firma Julia78 Julia78 Buna ziua, trebuie sa depun undeva regulamentul intern sau il tin la sediul social al firmei? Imi puteti spune si cum anume se adopta sau de unde il obtin? (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce trebuie sa contina regulamentrul intern pentru ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. Ce trebuie sa contina Regulamentrul intern pentru anul 2023 Multumesc (vezi toată discuția)