avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noile modificari ale codului muncii in 2010 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noile modificari ale codului muncii in 2010 referitoare la preaviz

Am inteles ca s-au schimbat cate ceva in codul muncii anul acesta. Pe mine m-ar interesa partea referitoare la preaviz. Vreau sa plec de la firma la care sunt angajata acum si cat mai repede, deoarece mi-am gasit altceva in alta parte. Ce obligatii am in cazul acesta fata de angajator? E corect faptul ca, in cazul demisiei, nu trebuie sa stau in preaviz? Ci doar in cazul in care se pleaca cu acordul ambelor parti, este de 15 zile? Va rog sa-mi raspundeti cat mai repede posibil. V a multumesc...
Cel mai recent răspuns: CLASOR CONSULT , Consilier juridic 21:29, 2 Februarie 2010
In cazul demisiei sunteti obligata la preaviz de 15 sau 30 de zile (pentru functii de conducere). Nu sunteti obligata la preaviz decat daca faceti dovada ca au fost aduse incalcari ale contractului de munca de catre angajator.
1. Puteti pleca cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii). Faceti o cerere catre angajator in care solicitati incetarea contractului individual de munca cu data de... El va fi de acord sau nu sau va propune alta data.
2. Puteti demisiona (art.79 din Codul muncii). Demisia nu se aproba dar trebuie sa efectuati preavizul de 15 zile calendaristice. Angajatorul poate renunta la acest preaviz daca scrie aceasta pe notificarea de demisie a dvs.
Informatiile pe care le detineti sunt eronate. Codul Muncii nu s-a schimbat, a ramas acelasi. Previzul este in caz de demisie, acordul partilor inseamna incheierea contractului individual de munca la o data convenita de parti
Termenul de preaviz in caz de demisie este de 15 zile calendaristice pentru salariatii cu functii de executie si de 30 de zile calendaristice pentru salariatii care ocupa functii de conducere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi nicoleta atanasiu nicoleta atanasiu as dori sa stiu daca mai exista varianta de,demisie la zi, daca da ce trebuie facut, daca nu cate zile este preavizul si daca sunt zile calendaristice sau ... (vezi toată discuția)
Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)
Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)