avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... demisie la zi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

demisie la zi

as dori sa stiu daca mai exista varianta de,demisie la zi, daca da ce trebuie facut, daca nu cate zile este preavizul si daca sunt zile calendaristice sau lucratoare
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:32, 30 Ianuarie 2011
"Demisie la zi" exista doar daca angajatorul renunta expres la zilele de preaviz. In caz contrar preavizul este 15 zile calendaristice pentru functii ce nu implica activitatea de conducere si 30 de zile calendaristice pentru functii de conducere.
Daca prin "Demisie la zi" intelegeti demisia fara preaviz, aceasta exista in anumite conditii restrictive ale Codului muncii.
Aceasta facilitate este prevazuta de art. 79 pct. (8)
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
Puteti face o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) la o data care o stabiliti de comun acord cu angajatorul (aceasta data poate fi si ziua in care faceti cererea sau a doua zi sau orice alta data, de comun acord).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Madalin196 Madalin196 Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)
Cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]? botos ilona botos ilona buna seara,am fost pe ingrijire copil 3 ani,dupa maternitate,iar la sfirsitul lunii ar trebui sa ma intorc la firma care sunt angajata..dar nu doresc acest ... (vezi toată discuția)
Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)