avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se demisioneaza,dupa cresterea copilului[3ani]?

buna seara,am fost pe ingrijire copil 3 ani,dupa maternitate,iar la sfirsitul lunii ar trebui sa ma intorc la firma care sunt angajata..dar nu doresc acest lucru,deoarece ,mi-am gasit un loc de munca mai bine platita.Intrebarea mea ar fii, ce trebuie sa fac,si cu cit timp inainte sa inaintez preaviz de 15 zile sau sa demisionez?puteti sa -mi raspundeti?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:40, 7 Februarie 2010
legea nr.53/2003
"ART. 79
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă
." :)
1. Trebuie sa va intoarceti la firma, sa faceti cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca.
2. In aceeasi zi faceti si cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii), incetarea facandu-se cu ziua cand ar trebuie sa reincepeti activitatea. Asta daca si angajatorul este de acord.
3. Daca demisionati (art.79 din Codul muncii) trebuie sa va duceti la serviciu in cele 15 zile calendaristice de preaviz.
La reluarea activitatii puteti depune demisia dar va trebui sa lucrati cele 15 zile calebdaristice de preaviz.
Aveti posibilitatea sa demisionati si fara a efectua preavizul daca angajatorul este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul concediului de crestere copil dwinter dwinter Buna ziua, Din februarie anul curent sunt in concediu de crestere copil cu contractul suspendat. Firma a angajat in locul meu o persoana cu contract de ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz argox argox buna ziua, sunt angajat cu cmi pe durata determinata si am anuntat sapt.trecuta ca vreau sa-mi dau demisia. Mi-au spus ca sunt obligat sa raman inca 15 zile, ... (vezi toată discuția)
Demisie danik28 danik28 sunt angajata la un birou notarial (secretara), intentionez sa-mi dau demisia incepand cu data de 01 septembrie, intrucat voi pleca din tara impreuna cu sotul ... (vezi toată discuția)