avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni ...

buna prietenul meu este condamnat definitiv la 2 ani si 8 luni poate iesi mai repede inainte de liberarea conditionata este arestat di 15 decembrie 2023 si a mai fost aerestat 2 luni si iese si la munca si la cursuri
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2024
simonaotto, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 9 Martie 2024
Pentru condamnații care NU au împlinit 60 de ani fracția de pedeapssă ce trebuie efectiv executată pentru liberare conditionata este de cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani...adica, sa execute, in speta , minim 1 an si 9 luni.

Dacăpersoana condamnată, în timpul executării pedepsei, a prestat muncă în interiorul sau exteriorul penitenciarului (plătită sau neplătită) aceste fracții vor fi micșorate corespunzător cu zilele în care condamnatul a muncit. O zi lucrată echivalează cu o zi executată din pedeapsă. Deci dacă persoana condamnată muncește în penitenciar timp de 30 de zile se vor considera executate încă 30 de zile din pedeapsă.

Astfel, dacă există zile câștigate în baza muncii prestate fracțiile de pedeapsă ce vor fi executate vor fi mai mici . Pentru condamnații care NU au împlinit 60 de ani fracția de pedeapsă ce trebuie efectiv executată este următoarea:
– jumătate din durata pedepsei, în cazul închisorii ce nu depăşeşte 10 ani .. 1 an si 4 luni
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata pentru infractiunea de talharie opreasserian opreasserian As dori sa stiu daca se poate o persoana care a fost condamnata la 10 ani de detentie pentru talharie si are facuti 3 ani si 6 luni ar putea cere eliberare ... (vezi toată discuția)