avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Calcul salariu.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Calcul salariu.

Buna seara,

Sunt intro situatie, mai bine spus in contradictoriu cu angajatorul meu care ma plateste cu minim pe economie, 3300 brut, implicit 800 ron tichete de masa. angajatorul sustine ca deducerea 200 de lei aplicata la salariul minim pe economie de catre guvern nu mai este aplicabila deoarece, angajatorul, imi ofera tichete de masa de 800 ron. si venitul meu depaseste minimul pe economie.
Mentionez ca in prezent angajatorul ma plateste cu 2000 de ron net in mana, minus 20% taxele tichetelor de masa.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 10:24, 12 Martie 2024
Trebuie indeplinite simultan conditiile:
a) nivelul salariului de baza brut lunar stabilit potrivit contractului individual de munca, fara a include sporuri si alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata stabilit prin hotarare a Guvernului, in vigoare in luna careia ii sunt aferente veniturile;

b) venitul brut realizat din salarii si asimilate salariilor, astfel cum este definit la art. 76 alin. (1)-(3) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, in baza aceluiasi contract individual de munca, pentru aceeasi luna, nu depaseste nivelul de 4.000 lei inclusiv.
In cazul dvs conditia de la pct.b) nu mai este indeplinita (3300+800).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cei 200 lei netaxabili erau conditionati : a) nivelul ... mihaela-dutu mihaela-dutu Buna ziua, cei 200 lei netaxabili erau conditionati : a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avand in vedere ca tichetele de masa se adauga la ... anca.mitea anca.mitea Buna ziua, avand in vedere ca tichetele de masa se adauga la brutul realizat, iar valoarea lor depaseste de regula suma de 300 lei, respectiv se depaseste ... (vezi toată discuția)
Deducere fiscală 200 lei la salariu minim econo econo Puteți explica concret cele 2 condiții pentru deducerea fiscală de 200 lei la salariul minim? + nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit ... (vezi toată discuția)