avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociație

Bună ziua. Sunt cetățean român , dar locuiesc în România. Doresc sa înființez o asociație multifuncțională pe nivel internațional, cu sediu în România. Care sunt pașii? Trebuie să mă deplasez până în țară sau se poate proceda online?
Țelurile sunt: misiune socială voluntară, apărarea mamelor agresate domestic și ajutorul bebelușilor abandonați, neadoptați din cauza unei boli.
Mulțuemsc, Robert
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:36, 30 Martie 2024
Angajați av care sa facă demersuri în numele dvs,nu se poate rezolva online.Uitati va pe net sunt n materiale care explica pașii necesari și o sa vs lamuriti ca trebuiesc făcute demersuri la instituții diferite Ministerul Justitiei,Anaf pt caziere fiscale,semnat acte,instanta ,legalizat incheierea emisa de instanta etcetc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Se poate si online , dar foarte greu. Pentru legea permite sa depuneti la instanta documenele si prin e-mail ( unele instante au sistem de facut upload fisiere) ca acte sub semnatura privata ( semnate cu semnatura elecronica calificata in sensul definit de Regulamentul UE 910/2014) si se pot online plati si taxele de timbru si obtine si extras CF pentru sediu si incheia contract de comdoat sau inchiriere pt sediu., INSA poate fi o problema sa obtine de la Ministerul Justitiei in format electronic semnat electronic dovada disponibiltiatii denumirii, si la fel sa obtineti in format electronic de la ANAF certificate de cazier fiscal pt fondatori sau declaratii autentificate notarial echivalente unui certificat de cazier fiscal in cazul fondatorilor nerezidenti.... Se pot insa actele obtine si apoi depune la judecatoria sau tribunalul competent si prin posta, inclusiv din strainatate, dar dureaza mult cu posta clasica sau costa scump cu curier. Mai bine contractati un avocat din Romania sau mandatati prin procuri autentice pe cineva din Romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere verificare disponibilitate firma &rezervare denumire firma vladut28 vladut28 Buna ziua, Trebe sa infiintez un SRL. Am gasit pe net model de cerere care trebe dus la registrul comertului la sediu. Dar am gasit aici ca s-ar putea face ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine online un extras la zi din registrul asociatiilor? balasu balasu Cum pot obtine online un extras la zi din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, referitor la o asociatie pe care o conduc? (vezi toată discuția)
Certificat fiscal pentru asociati herculeroco herculeroco As dori sa infiintez un srl si am inteles ca am nevoie de certificat fiscal pentru fiecare asociat. Intrebarea este de unde le pot obtine si ce acte sunt ... (vezi toată discuția)