avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale certificat fiscal pentru asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

certificat fiscal pentru asociati

As dori sa infiintez un srl si am inteles ca am nevoie de certificat fiscal pentru fiecare asociat. Intrebarea este de unde le pot obtine si ce acte sunt necesare pentru obtinerea lor?
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 18:55, 19 Noiembrie 2008
Cred ca este vorba de cazier fiscal?
Din cate stiu ANAF a semnat un protocol cu Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), in baza caruia informatiile din cazierul fiscal al contribuabililor vor fi transmise in format electronic de ANAF catre ONRC, la solicitarea acestuia din urma, in termen de opt ore.
Prin urmare, cazierul fiscal se poate obtine direct de la oficiile registrului, pentru fiecare solictare ONRC colectand de asemenea si o taxa ... care era de 20 lei.
Cazierul fiscal se obtine de catre registrul comertului, nu trebuie decat sa completezi datele asociatilor pe cererea de inregistrare.

Daca asociatii nu sunt cetateni romani, vor da o declaratie la notar in sensul ca nu au datorii fata de statul roman.
Bafta!
Va multumesc
Precizez ca regula obtinerii de catre ORC este aplicabila numai cetatenilor sau rezidentilor romani.
Pentru cetatenii straini, nerezidenti fiscal in Romania, se poate da o declaratie in fata notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal derderian derderian la infiintarea unui SRL cu asociat unic persoana fizica romana, trebuie prezentat cazierul fiscal? sau doar declaratia notariala ca indeplineste cond legale ... (vezi toată discuția)
Cazierul fiscal la inmatriculare societate nicoga nicoga O societate comerciala inregistrata in Romania care devine asociat intr-o alta societate comerciala din Romania are nevoie de cazier fiscal la inmatriculare. ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere sau cazier judiciar? georgelgica georgelgica La registrul comertului se depune declaratia sau cazierul judiciar? (vezi toată discuția)