Va rog mult sa ma ajutati sa completez nebulosa de declaratie 101, ma preseaza banca sa duc balanta la decembrie 2009 si trebuie sa o inchid.
Prin urmare:
Definitivez anul la 25 februarie si am urmatoarele:
impozit pe profit anual( se preia de la rd.44) = 2.206, care este mai mic decat impozitul minim anual, in cazul meu: 2.867 ( 4300/12*8), deci trebuie sa platesc 2867?
impozit pe profit declarat in decl.100 = 2.242 ( trim.1 si 3)
impozit pe profit declarat pt. trim.4 = 0
impozit minim declarat prin formularul 100 = 717(trim.2)
Total impozit platit pe trim.1,2 si 3 este 2959 lei.
Deci am platit mai mult decat impozitul minim anual cu 92 lei( 2959-2867).
Mai trebuie sa trec ceva la rd.9( impozit minim pt. trim.4) in acest caz? Nu ar fi inclus in plata de 2959 lei care am facut-o pt. trim.1,2 si 3?
Nu trebuie sa ma incadrez in impozitul minim anual(2867) daca mi-a iesit impozit anual mai mic(2206)?
BUNA!
LA DECL.101 DUPA PAREREA MEA TREBUIE SA ADUNATI IMP.PE PROF.DECL PT.TRIM 1,3 CU IMP.MINIM DECL PE TRIM 2 SI SA TRECETI IN RANDUL.3. OBS.IN DECL.101 LA ACESTE RANDURI SEMNUL INTREBARII DATI CLIC P
Daca nu scrieti nimic la rd. 9 rezulta ca aveti de recuperat 36 lei, ceea ce este corect.
Am incercat pana in prezent N-variante pentru D101. Cea mai buna varianta este cea dictata de constiinta profesionala. Oricate calcule as face, singurul pe care il pot sustine in fata controlului este cel logic. In cazul ridicat de dv., raspunsul logic este ca nu trebuie sa declar nimic la rd.9.
Sunt destui care sustin ca trebuie sa o fac. Sa nu uitam insa un lucru - ceea ce se duce in fisa pe platitor la Fisc sunt doar ultimele 2 randuri - creste sau scade obligatia de plata existenta. Cat priveste informatiile din cap.II - nu pot fi verificate decat datele existente in raportarile 100, la care se adauga doar cuantumul pentru impozitul minim aferent trim.IV (valoarea 0 - zero - este insa admisa).
Modalitatea de concepere a formularului este extrem de gaunoasa. Daca le lipsesc adevaratii analisti programatori , ma tem ca vom avea parte de surprize in viitor din partea Fiscului. Eu as fi ales o cale mai simpla de concepere a declaratiei si care este cea mai apropiata de o logica vizibila (clara) : compararea cu impozitul minim aferent celor 8 luni de aplicabilitate.