Ma intereseaza daca pot sa cer insolventa unei firme in conditiile in care aceasta a incasat in avans pretul marfii , dar pina la urma nu a livrat o si nu a restituit nici avansul. Sau ce alta cale as putea alege pentru recuperarea banilor ?
- ei va sunt datori cu marfa pe care dvs ati platit-o. Creanta trebuie sa fie: certa, lichida si exigibila. Marfa nu e ,,lichida,, ....
Din punctul meu de vedere nu, nu puteti solicita insolventa.. Ati putea incerca totusi dar inainte, pe calea dreptul comun( inainte faceti concilierea pe 720ind 1 C.pr.civ), poate obtineti o sentinta ca ei sa va intoarca avansul - iar daca investiti sentinta cu formula executorie si creanta este de min. 30.000lei........ poate aveti sanse.
Din pacate e ultima solutie, am incercat si conciliere si arbitraj si nimic, ar trebui sa fac public numele firmei, pentru ca se inscrie garantat la tepari. Nu stiu ce alta cale sa mai aleg in afara insolventei. Stiu ca e de durata procedura si nu stiu cit din creanta mai recuperez , mai ales daca vin la concurenta cu statul roman, dar as avea posibilitatea sa atrag raspunderea administratorului, ca ma gindesc ca prea multe nu are societatea pe numele ei.Exact aceeasi problema mi o puneam si eu asupra lichiditatii creantei, de aceea am si dorit sa obtin pareri avizate .
Tot despre insolventa
Olga67
Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)