avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... INSOLVENTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

INSOLVENTA

Ma intereseaza daca pot sa cer insolventa unei firme in conditiile in care aceasta a incasat in avans pretul marfii , dar pina la urma nu a livrat o si nu a restituit nici avansul. Sau ce alta cale as putea alege pentru recuperarea banilor ?

Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 16:02, 3 Februarie 2010
Nu insolventa este calea recuperarii, aceatsa trebuie sa fie ultima solutie de adoptat
- ei va sunt datori cu marfa pe care dvs ati platit-o. Creanta trebuie sa fie: certa, lichida si exigibila. Marfa nu e ,,lichida,, ....

Din punctul meu de vedere nu, nu puteti solicita insolventa.. Ati putea incerca totusi dar inainte, pe calea dreptul comun( inainte faceti concilierea pe 720ind 1 C.pr.civ), poate obtineti o sentinta ca ei sa va intoarca avansul - iar daca investiti sentinta cu formula executorie si creanta este de min. 30.000lei........ poate aveti sanse.

Succes!
Din pacate e ultima solutie, am incercat si conciliere si arbitraj si nimic, ar trebui sa fac public numele firmei, pentru ca se inscrie garantat la tepari. Nu stiu ce alta cale sa mai aleg in afara insolventei. Stiu ca e de durata procedura si nu stiu cit din creanta mai recuperez , mai ales daca vin la concurenta cu statul roman, dar as avea posibilitatea sa atrag raspunderea administratorului, ca ma gindesc ca prea multe nu are societatea pe numele ei.Exact aceeasi problema mi o puneam si eu asupra lichiditatii creantei, de aceea am si dorit sa obtin pareri avizate .
Creanta trebuie sa fie de minim 30.000 lei pentru a cere insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea insolvabilitatii! denissecom denissecom Buna seara, Sper ca cineva sa-mi poata da si mie niste raspunsuri la intrebarile mele! Stie cineva cum functioneaza legea sau hotararea Insolvabilitatii unei ... (vezi toată discuția)
Tot despre insolventa Olga67 Olga67 Exista un plafon al datoriilor unei firme pana la care sau de la care se poate cere intrarea in insolventa?Exista cumva o ordonanta data de curand in acest ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)