avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pot face?

Am fost prins cu auto avand permisul anulat.A trecut perioada de un an de la hotararea definitiva.Pot depune actele ptr a începe scoala,cu actualul dosar,se poate solutiona cu NUP?Astept ceva sfaturi,solutii. Multumesc!#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters126857 , utilizator 22:24, 5 Februarie 2010
Poti depune actele pentru a începe scoala de soferi si chiar obtine permisul, dar apoi se aplica prevederile art.111 din ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.
Pentru dosarul penal actual nu cred ca se va putea propune NUP.
Succes!
Daca permisul a fost anulat, se poate obtine un nou permis de conducere, pe baza de examen si aprobare speciala, daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
1.-nu a mai savarsit anterior una din infractiunile care atrag anularea permisului
2.-sa fi trecut cel putin un an de la data anularii sau in caz de pedeapsa cu inchisoarea , 6 luni de la executarea ei,
3.-pagubele sa fie achitate in intregine sau plata ratelor despagubirilor sa fie la zi,
4.-in cazul interzicerii dreptului de a mai exercita profesia ( si ocupatia) de sofer, aceasta sa fi expirat sau sa fi fost revocata.
Pentru sav.infr.de conducere cu p.c. anulat se obtine o sanctiune de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ adica 18'.cazul este in Bucuresti?ca in provincie instanta e mai drastica.
daca luati p.c in timpul anchetei ar fi mai bine.se va tine cont la solutie si chiar o amenda mai mica.
pentru ce a fost anulat permisul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis auto betisa betisa buna seara! tatal meu a avut un accident ACUM UN AN in urma caruia a omorat un om.as vrea sa stiu cand va mai putea conduce.dupa accident i s-a dat dovada ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto doina_dana doina_dana Sotul meu are permisul anulat,deoarece in urma unei verificari a unui echipaj de la politia circulatie,dupa ce a suflat in etilotest si a avut o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis anulat vkh vkh in 2011 am fost surprins conducand un autovehicul cu alcolemie peste limitele legale...sa intocmit dosar penal in 2012 am fost condamnat pe 21 martie la 8 luni ... (vezi toată discuția)