avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... E- factura la PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

E- factura la PFA cu norma de venit

Buna ziua :) Un PFA care este cu norma de venit trebuie sa aiba semnatura digitala si sa fie inscris pe E-factura si SPV? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:29, 21 Martie 2024
Da.
Da. In masura in care facturile d-voastra sunt emise catre entitati Business to Government (B2G), sau Business to Business (B2B). Altfel zis, daca emiteti facturi doar catre consumatori clienti persoane fizice nu sunteti obligat sa comunicati prin e-factura. Daca aveti insa clienti SRL, S.A. sau comune, orase, UAT. atunci sunteti obligat.
Este vorba de un coafor, nu emite facturi, doar bonuri fiscale. Dar, primeste facturi de la furnizori.
Atunci nu prea inteleg intrebarea si confuzia d-voastra. Pe E-Factura se trimit, in mod absolut evident, facturi emise catre alte persoane juridice, nu bonuri, nu chitante, nu propuneri de afaceri. Nu emiteti facturi NU aveti treaba cu e-factura. Facturile emise catre d-voastra vor fi raportate la ANAF de emitentii facturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in spv bologa_vasile bologa_vasile Buna seara, Daca PFA nu este persoana juridica de ce este nevoie de inregistrare in SPV ca persoana juridica? Ca sa mai platim pentru semnatura ... (vezi toată discuția)
Facturile pe e-factura pt un cod caen 4322? andrei67467 andrei67467 Este obligatoriu sa trimit facturile pe e-factura pt un cod caen 4322? (vezi toată discuția)
Plata unei facturi de servicii cu bonuri de masa adriana_n adriana_n Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea nelamurire: O firma presteaza servicii de catering, iar clientul doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)