avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Act Aditional
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Act Aditional

Buna ziua. Firma la care lucrez de mai bine de 1 an ne plateste pe baza de contract prestari servicii (deci contract incheiat intre 2 persoane juridice). Acum tam-nesam s-au gandit sa ne oblige sa incheiem act aditional de reducere a contractului la jumatate (este vorba despre bani) si e formulat ff smecher, astfel incat sa fie acoperiti daca cumva se prelungeste perioada asta. Initial au spus ca ne injumatatesc veniturile doar pt ianuarie si februarie, dar mai au 1 luna restanta de anul trecut, pe care nu au de gand sa ne-o plateasca vreodata. Ma gandesc daca am vreo posibilitate sa-i pacalesc in instanta, ceva de genul fac actul aditional si-l semnez, dar nu-l stampilez....... Acesti bani nu-i pot recupera decat in instanta. Va rog sa ma invatati cum sa procedez.
Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:22, 3 Februarie 2010
De multe ori asa zisele smecherii devin "capcane" tocmai pentru cei care le fac. Sfatul meu este ca interesul dvs. sa fie cat mai clar si explicit stipulat mai ales in conditiile in care, daca altfel nu se va putea, se va apela la instanta.
Problema este ca avem deja actul aditional formulat de catre cei de la juridic si nu vor semna altceva.
"Pentru perioada 01.01.2010 – 28.02.2010 pretul serviciilor prestate lunar in temeiul contractului de prestari servicii mai sus mentionat va fi de ______________ Ron (TVA inclus), urmand ca la sfarsitul acestei perioade, daca partile nu convin altfel, pretul serviciilor prestate lunar sa revina la cel convenit prin contract.

Restul dispozitiilor din contractul de prestari servicii nr. __ din data de _____________ raman neschimbate si isi produc efectele in continuare. Prezentul act aditional face parte integranta din contractul de prestari servicii mai sus mentionat si il completeaza corespunzator. "
Va rog frumos, dati-mi un sfat, cum sa fac sa-mi pot recupera acesti bani mai tarziu. S-ar putea sa ma trezesc ca aceasta situatie sa se permanentizeze din martie si nu-mi convine.

Mii de multumiri!

Ne-au obligat sa semnam aceste acte aditionale, asa cum banuiam.
Cum pot dovedi in instanta ca acest act aditional este un abuz? Ca toti cei care lucreaza cu contracte de prestari servicii au fost obligati sa semneze acest tip de act ditional?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ID CONT STRATEGY SRL, Contabil
Din punctul meu de vedere, stampila nu este obligatorie.

Ca la orice contract comercial, incercati sa introduceti clauza care sa prevada plata de penalitati in cazul intarzierii la plata a prestatiei.
Eventualele sume restante le puteti recupera in instanta.

"Pentru perioada 01.01.2010 – 28.02.2010 pretul serviciilor prestate lunar in temeiul contractului de prestari servicii mai sus mentionat va fi de ______________ Ron (TVA inclus), urmand ca la sfarsitul acestei perioade, daca partile nu convin altfel, pretul serviciilor prestate lunar sa revina la cel convenit prin contract.


Aceasta formulare este ok, in sensul ca orice alta modificare (sau prelungire a "modificarii" initiale) se face prin semnarea unui nou act aditional.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta valoare factura/contract prestari servicii Musett Musett Am rugamintea sa-mi spuneti daca o firma este indreptatita sa refuze la plata doua facturi dupa mai bine de 30 zile de la data scadenta pe motiv ca valoarea ... (vezi toată discuția)
Se permite legislativ modificarea unui continut intreg al unui contract prin act aditional? idmesspass idmesspass Buna ziua, As dori o parere specializata privind modificarea intregului continut al unui contract de prestari servicii printr-un act aditional de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract pfa Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Cum se face reziliere unui contract de Pfa, daca persoana a depus cererea de incetarea a contractului de Pfa. (vezi toată discuția)