avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Diferenta valoare factura/contract prestari servicii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Diferenta valoare factura/contract prestari servicii

Am rugamintea sa-mi spuneti daca o firma este indreptatita sa refuze la plata doua facturi dupa mai bine de 30 zile de la data scadenta pe motiv ca valoarea facturii este mai mare decat valoarea costului lunar prevazut in contractul de prestari servicii? Cele doua facturi sunt semnate si stampilate, in contract la capitolul pretul contractului exista un paragraf care spune ca pretul contractului poate fi renegociat in functie de rezultatele prestatorului, de asemenea exista un paragraf care spune ca orice modificarea a prezentului contract se va face doar prin act aditional - act aditional ce nu a fost incheiat pentru modificarea pretului contractului insa in aceste conditii s-au platit patru facturi cu o valoare mai mare decat cea prevazuta in contract.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 16:28, 14 Decembrie 2009
beneficiarul trebuie sa returneze facturile intrucat sunt intocmite eronat sau cu nerespectarea contractului (imbogatire fara justa cauza), si binenteles ca are dreptul sa refuze la plata aceste facturi.

se storneaza facturile chiar daca a trecut atata timp si se intocmesc la valoarea contractului
Nu cred ca este corect ceea ce ati spus mai sus, intre cele doua parti a existat o intelegere verbala in baza careia sumele facturate au fost confirmate cu semnatura si stampila.
contractul sta la baza facturii, intelegerea verbala trebuia concretizata printr-un act aditional sau eventual comanda (daca suplimentarea facturii avea caracter temporar)

nu aveti sanse clare sa recuperati sumele facturate in plus nici macar in instanta. daca facturati conform contractului aveti sanse rapide si reale sa va recuperati banii cu actiune pe somatie de plata pe og 5/2001

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de executie lucrari aartist aartist Am incheiat un contract in care se prevede ca pentru nexecutarea si nepredarea la termen a lucrarii, beneficiarul are dreptul la daune interese de 30% din ... (vezi toată discuția)
In contract e prevazuta o suprafata de teren mai mica decat cea ocupata! otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a constatat la un comerciant ca ocupa o suprafata de teren mai mare cu 3 mp fata de suprafata prevazuta in conventia incheiata cu el. De la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract - ce facem cu debitorii prea smecheri? gillu gillu Buna ziua! In urma unui proces care a durat o perioada indelungata, s-a admis cererea noastra cu privire la rezilierea contractului/ecacuarea paratei rau ... (vezi toată discuția)