avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urgent program lucru inegal !!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urgent program lucru inegal !!!

Va rog sa imi spuneti cum trec in CIM daca am salariati care lucreaza la program lucru inegal. Trebuie sa detaliez programul neaparat? Daca lucreaza si sambata si duminica cum trec?
Cel mai recent răspuns: cristina_b , utilizator 19:31, 3 Februarie 2010
Art. 113. - (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inega l în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.
In concluzie va trebui specificat programul orar zilnic cu respectarea saptamanii de lucru de 40 de ore.

Pentru lucrul in zilele de repaus se va avea in vedere urmatoarele:
Art. 132. - (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repaus ul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.
(4) În situaţii de excepţie zilele de repaus săptămânal sunt acordate cumulat, după o perioadă de activitate continuă ce nu poate depăşi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de muncă şi cu acordul sindicatului sau, după caz, al reprezentanţilor salariaţilor.
(5) Salariaţii al căror repaus săptămânal se acordă în condiţiile alin. (4) au dreptul la dublul compensaţiilor cuvenite potrivit art. 120 ali n. (2).
Ultima modificare: Miercuri, 3 Februarie 2010
ContSters42179, utilizator
Sa nu uitati sa evidentiati orele prestate de fiecare salariat si in foile colective de prezenta (art.116 din Legea 53/2003 cu modif. si complet. ulterioare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program flexibil ELECTROMAN ELECTROMAN Buna ziua. Lucrez la o firma de prelucrari metalice prin aschiere ca electronist si as avea o intrebare. Administratia vrea sa lucram simbata si duminica din ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal rocriss rocriss Buna ziua, Am o situatie cu care nu m-am mai intalnit si nu stiu cum se procedeaza: O societate noua trebuie sa faca angajari. Oamenii vor lucra intr-un ... (vezi toată discuția)
Program inegal de lucru leonora leonora Buna seara. Am citit undeva,in Codul muncii despre un spor la salariul de baza in momentul in care este aplicat un program inegal de lucru insa nu am inteles ... (vezi toată discuția)