avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Obligativitatea negocierii colective si salariul minim ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Obligativitatea negocierii colective si salariul minim european

Buna ziua,

Am citit intr-un articol privind obligativitatea negocierii colective ca este evidentă intenția legiuitorului de a asigura „acoperirea” cu contracte colective de muncă pentru cel puțin 80% dintre lucrători, pentru a evita punerea în aplicare a Directivei UE privind stabilirea salariului minim brut pe țară garantat în plată ca procent din salariul mediu și/sau median, iar rolul inspectoratelor teritoriale de muncă este unul foarte important în acest sens.

Am parcurs si eu Directiva (CE) 2022/2041 si nu am observat clar vreun un motiv de drept sau de rationament care ar conduce la concluzia ca negocierea colectiva, inteleg ca a salariului minim, ar putea exonera de obligatia statului privind reglementarea a unor formule de calcul si stabilire a unui salariu minim pe economie

Alte discuții în legătură

Salariul de baza minim brut al salariatului angarat in ramura transporturi alcibiade alcibiade Comparand prevederile din cele doua CCM-uri prezentate in continuare, v-as ruga sa va exprimati opinia argumentata privind [b]salariul de baza minim brut al ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca la nivel de unitate miruna82 miruna82 Buna ziua. Deoarece societatea are 21 de salariati, trebuie inceputa procedura de negociere a contractului colectiv de munca la nivel de unitate. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea negocierii contractului colectiv de munca Luciandumitru Luciandumitru Daca negocierea contractului colectiv de munca este obligatorie, dar nu si finalizarea intro forma scrisa a acestuia, ce rost au negocierile ? (vezi toată discuția)