Înțeleg că prin montarea ușii, proprietarul cu pricina a restricționat accesul celorlalți proprietari la subsolul scării care este parte comună și al asociației pentru a a administra, a întreține și repara instalațiile de apa, canalizare și încălzire , iar potrivit art. 38 alin. 1 din legea nr. 196/2018:
„ Fiecare proprietar din condominiu poate folosi, în condițiile acordului de asociere, atât spațiul care constituie bunul principal, cât și părțile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalți proprietari și fără a schimba destinația clădirii”.
Totodată, potrivit art. 39 din lege,
„Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
Trebuie să precizați și temeiul legal invocat de cei de la Disciplina în construcții în comunicare, dar cel mai probabil se va ajunge în instanță.
Ivan Vintilica a scris:
Întrebarea este cui se adresează această sesizare asociației, locatarului sau dau un indiciu să se ajungă în instanță. Cum este cel mai corect si6 legal, deoarece pe cale amiabilă omul nici nu vrea să audă?