avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Un locatar a construit o ușă despărțitoare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Un locatar a construit o ușă despărțitoare la parterul blocului ...

Un locatar a construit o ușă despărțitoare la parterul blocului încă de când în bloc toți locatarii erau chiriași și formau o asociație de locatari. Această ușa a fost construită fără acordul conducerii asociației de la acea vreme. Ulterior apartamentele au devenit prin cumpărare proprietăți personale. Proprietarul fiind unul dintre cei mai vechi a ajuns să obstrucționează accesul celorlalți proprietari la subsolul scării, la instalațiile de apa, canalizare, încălzire folosindu-se de această ușă. Actuala conducere a Asociației, a primit de la reprezentantul scării o solicitare venită din partea proprietarilor de pe această scară, că domnul , care se crede proprietar al ușii să demoleze lucrarea și să lase liber accesul la subsol. Pe cale amiabilă i se aduce la cunoștință, dar recalcitrant din fire nici nu a vrut să audă. Am solicitat sprijinul autorităților locale, care au constatat la fața locului cele semnalate, i s-a dat un termen de 7 zile să demoleze, dar dumnealui nu a făcut nimic. După aproape 30 zile primim doua recomandate, una pe numele președintelui în care Disciplina în construcții comunică că au constatat cele afirmate și faptul că au solicitat demolarea și o altă recomandată pe adresa asociației prin care se precizează ca este o construcție ilegală ce trebuie demolată în termen de 10 zile, dacă nu se v-a aplica amendă între 5000 și 10000 asa cum precizează legea 196/2018. Întrebarea este cui se adresează această sesizare asociației, locatarului sau dau un indiciu să se ajungă în instanță. Cum este cel mai corect si6 legal, deoarece pe cale amiabilă omul nici nu vrea să audă?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:33, 26 Martie 2024
Da, aveți dreptate, mai ales ca primăria e agentul constatator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Asociatia, daca mai are timp, sa-l informeze pe respectivul proprietar sa desfaca de urgenta usa (termen 1-2 zile).
2. Daca proprietarul nu se conformeaza, Asociatia angajeaza pe cineva sa faca lucrarea, urmand a distribui costul catre respectivul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru ca nu este infiintata asociatie de proprietari calind83 calind83 Buna ziua, locuiesc in Satu Mare intr-un bloc cu 4 etaje si am primit de la primarie un afis in care ni se spunea ca daca nu ne facem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari ... Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari ? CA (vezi toată discuția)
Presedintele si administratorul asociatiei vulturul -zarnesti, ... profesoara10 profesoara10 Presedintele si administratorul asociatiei Vulturul -Zarnesti, jud. Brasov au decedat.Fiica fostului administrator si cenzorul au influentat membrii asociatiei ... (vezi toată discuția)